Τελεσίγραφο Πλεύρη σε υγειονομικούς: Εκτός ΕΣΥ από 31 Μαρτίου οι ανεμβολίαστοι

Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Μάρτιου δεν θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στο σύστημα υγείας, διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας πριν από λίγο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

«Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί (δεν έχουν κάνει τις δυο δόσεις ) παραμένουν σε αναστολή μέχρι τις 31 Μάρτιου, και μέχρι τότε θα υπάρξει συνολική ρύθμιση αν θα πρέπει να γίνεται εμβολιασμός περάν της πανδημίας σε υποχρεωτική βάση στους υγειονομικούς για το αν θα παραμείνουν ή όχι στο σύστημα. Όσοι δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση δεν υπάρχει στο νομό καμιά πρόβλεψη ούτε είναι στις προθέσεις να συνδέεται με αναστολή εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας. 

Επίσης, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι από τις 7 Φεβρουαρίου θα θεωρείται ανεμβολίαστος όποιος δεν έχει προχωρήσει στην τρίτη δόση του εμβολιασμού του.

Για τη χαλάρωση των μέτρων, που ισχύει από σήμερα, ο υπουργός Υγείας είπε: «Η νοσηρότητα της Omicron έχει άλλα χαρακτηριστικά από τη Δέλτα, υπάρχει κοινή αντίληψη πως ότι μέτρα και να πάρεις, είναι αρκετά δύσκολο να ανακόψεις την μετάδοση, η κατεύθυνση είναι η αποκλιμάκωση των μέτρων. Τα μέτρα που έχουν παραμείνει στην Ελλάδα, είναι αρκετά ήπια. Η πρόθεσή μας είναι να αποκλιμακώνονται συνεχώς τα μέτρα και να διατηρούνται τα απολύτως απαραίτητα».

Πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια