Παγώνη: Κανένας διασωληνωμένος με τρεις δόσεις εμβολίου (VIDEO)

Παγώνη: Κανένας διασωληνωμένος με τρεις δόσεις εμβολίου (VIDEO)

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» φιλοξενήθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, προκειμένου να αναφερθεί στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» φιλοξενήθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, προκειμένου να αναφερθεί στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Η κ. Παγώνη ξεκαθάρισε ότι παραμένουν οι σκληροί δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων, σημειώνοντας ότι «οι άνθρωποι που είναι εκεί είναι με πολλές επιπλοκές, αλλά και με τη μετάλλαξη Δέλτα».

Μάλιστα, κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής με τριπλό εμβολιασμό από τη μετάλλαξη Όμικρον. «Υπάρχει ανεμβολίαστος ασθενής με Όμικρον», πρόσθεσε η γιατρός.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, τα κρούσματα αναμένεται να μειωθούν τις επόμενες ημέρες (εξαιτίας και του άτυπου lockdown που επέφερε η κακοκαιρία), καθώς δεν υπήρχε μεταδοτικότητα. Αυτός ήταν και ο λόγος, κατά την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, που τα μέλη της επιτροπής ειδικών πρότειναν να ξεκινήσει η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Το αντιικό φάρμακο

Παράλληλα, η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε και στο φάρμακο για τον κορωνοϊό, που όπως τόνισε θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της Covid-19.

«Ευτυχώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε έγκριση για το αντιιικό φάρμακο της Pfizer, που αν νοσήσει κάποιος και το λάβει τις πρώτες ημέρες, θα έχει μια ασφάλεια έως 90% να μην νοσηλευτεί ή να μπει σε ΜΕΘ» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να λαμβάνεται μόνο με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.

Η κ. Παγώνη αποκάλυψε, επίσης, ότι εδώ και μέρες δεν μπορεί να πάει στο νοσοκομείο. Όπως είπε, παραμένει αποκλεισμένη στα σύνορα Χαλανδρίου – Πολυδρόσου, όπου είναι όλοι οι δρόμοι κλειστοί, πλην του κεντρικού οδικού άξονα.

«Συνάδελφοι που δεν μπορούσαν να φτάσουν στα σπίτια τους, έμειναν στα νοσοκομεία και έκαναν δύο και τρεις βάρδιες σερί» πρόσθεσε με νόημα, συμπληρώνοντας ότι, με την πληρότητα των νοσοκομείων, οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν είχαν ούτε κρεβάτι να ξεκουραστούν.

Τέλος, υπογράμμισε ότι οι εφημερίες συνεχίζονται κανονικά και το προσωπικό πρέπει να βρει τρόπο να έχει διαθέσιμες κλίνες για τα νέα περιστατικά.                                         πηγή: thessnews.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια