Προκηρύσσεται αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών για το ξύλινο ντεκ της παλιάς παραλίας

Προκηρύσσεται αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών για το ξύλινο ντεκ της παλιάς παραλίας

Πρόκειται για το κομμάτι της παλιάς παραλίας από τον Λευκό Πύργο μέχρι και την Α' Προβλήτα του λιμανιού, με προϋπολογισμό περίπου 43.000 ευρώ και πηγή χρηματοδότησης ιδίους πόρους

Την προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για την κατασκευή ξύλινου καταστρώματος επί πασσάλων (ντεκ) στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου στην πρώτη του τακτική συνεδρίαση για το 2022.

Το Σώμα άναψε το «πράσινο φως» ώστε να ολοκληρωθεί ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και να απονεμηθούν τα βραβεία ώς το καλοκαίρι, για το κομμάτι της παλιάς παραλίας από τον Λευκό Πύργο μέχρι και την Α' Προβλήτα του λιμανιού, με προϋπολογισμό περίπου 43.000 ευρώ και πηγή χρηματοδότησης ιδίους πόρους.

Η ιδέα για την επέκταση του ξύλινου κρηπιδώματος ξεκίνησε πριν από τουλάχιστον δέκα χρόνια και πρόκειται ουσιαστικά για μία επέκταση της παλιάς παραλίας προς τη θάλασσα με μία ελαφριά κατασκευή πλάτους από 5-10 μέτρα, τοποθετημένη πάνω σε πασσάλους, που στόχο έχει να συνεχίζεται απρόσκοπτα η βόλτα κατοίκων και επισκεπτών στο παλιό παραλιακό μέτωπο, εκεί όπου παρατηρείται συνωστισμός, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Συμφωνούμε όλοι ότι θα πρέπει να γίνει μία παρέμβαση. Καιρός να το ξεκινήσουμε», είπε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης υπογράμμισαν την ανάγκη διαπλάτυνσης της παλιάς παραλίας ώστε να περπατούν με μεγαλύτερη ασφάλεια κάτοικοι κι επισκέπτες, ωστόσο εξέφρασαν τις επιφυλάξεις για το εάν θα «τρέξουν» γρήγορα οι διαδικασίες.

Παράλληλα με την προετοιμασία διενέργειας του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες διερεύνησης και ωρίμανσης των προϋποθέσεων αδειοδότησης του έργου, ώστε να προβλεφθούν όλες οι παράμετροι που το επηρεάζουν.

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια