Την ερχόμενη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Την ερχόμενη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο επίκεντρο το κυβερνητικό έργο αλλά και οι επαφές στα Βαλκάνια

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται την ερχόμενη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είχαμε γράψει στο φύλλο της Μακεδονίας της Κυριακής θα είναι η πρώτη του περιοδεία στον Βορρά ύστερα από καιρό και αυτό έχει τη σημασία του.

Στο επίκεντρο της περιοδείας αναμένεται να βρεθεί η πορεία του κυβερνητικού έργου στη Θεσσαλονίκη και για το σκοπό αυτό είναι πιθανό να υπάρξει και σχετική σύσκεψη στο Διοικητήριο παρουσία του υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Σταύρου Καλαφάτη, αλλά και άλλων αρμόδιων κυβερνητικών. Επίσης κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός θα δώσει το παρών στην ορκωμοσία των νέων δικαστών που θα πραγματοποιηθεί στη Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσει και άλλες κινήσεις.

Ενδιαφέρον έχει και το τάιμινγκ της επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη καθώς αυτές τις ημέρες ο πρωθυπουργός ξεκινά τις πρώτες του εκτός συνόρων επισκέψεις του 2022 σε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, στέλνοντας εμφατικά και το μήνυμα της στήριξης της ενταξιακής τους πορείας στην Ε.Ε. Ο πρωθυπουργός θα δεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον αντιπρόεδρο της Βουλγαρίας, ο οποίος θα συνοδεύεται από κλιμάκιο υπουργών, ενώ την Παρασκευή θα βρίσκεται στο Βελιγράδι όπου θα έχει συνάντηση τόσο με την πρωθυπουργό όσο και με τον Πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

  Στις 10 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στην Κροατία, κατόπιν πρόσκλησης που του απηύθυνε ο Κροάτης ομόλογός του, Αντρέι Πλένκοβιτς, ηγέτης με τον οποίο ο πρωθυπουργός έχει καλή επαφή και χημεία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Στο τέλος Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία, κλείνοντας έτσι ένα σημαντικό διπλωματικό ταξίδι.

Το ότι εν μέσω τέτοιων διπλωματικών κινήσεων επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη μόνο τυχαίο δε θα πρέπει να θεωρηθεί.

πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια