Αποκάλυψη “βόμβα” για κύκλωμα μαστροπείας στη Θεσσαλονίκη: Έβρισκαν κορίτσια μέσω σχολικών εκδρομών

Αποκάλυψη “βόμβα” για κύκλωμα μαστροπείας στη Θεσσαλονίκη: Έβρισκαν κορίτσια μέσω σχολικών εκδρομών

Σοκάρουν τα στοιχεία που έφερε στο «φως» ο ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς, τα οποία και κατέθεσε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης αλλά και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αφορούν στα κυκλώματα «αλίευσης» κοριτσιών.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε νωρίς το μεσημέρι ο κ. Διαλυνάς, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης εντοπίζονται τρεις ομάδες οι οποίες ελέγχουν 10 με 12 μαγαζιά η κάθε μία. Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, οι ομάδες αυτές, φέρεται να δρουν και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Χαλκιδική. Όπως είπε, «εγκέφαλος» σε μία από αυτές τις ομάδες φέρεται να διατηρεί γραφείο τουριστικών ταξιδίων στη Θεσσαλονίκη. Ο τρόπος που γίνεται η αλίευση των προσώπων, είναι συνταρακτικός. Ο γνωστός ποινικολόγος αποκάλυψε πως το πρακτορείου του φερόμενου ως «εγκεφάλου» της μίας ομάδας, διοργάνωνε εκδρομές ανηλίκων μαθητριών και μαθητών κυρίως από ιδιωτικά σχολεία «και μέσω αυτών των εκδρομών γινόταν αλίευση κοριτσιών».

Τα συγκλονιστικά στοιχεία, όπως εξήγησε, έφτασαν στα χέρια του από μία γυναίκα που έζησε εκ των έσω τη δράση αυτών των ομάδων και θέλησε να αποκαλύψει όλα όσα είδε η ίδια. «Η πληροφοριοδότης στην οποία ευχαριστώ δημόσια, είναι με το πραγματικό της όνομα. Ζήτησα να τεθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων αλλά η ίδια δεν δέχτηκε και μου είπε ότι εγώ δεν πρόκειται να κρυφτώ άλλοι πρέπει να κρυφτού», υποστήριξε ο κ. Διαλυνάς.

Από τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Δικαιοσύνη, προκύπτει ότι στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκονται και αστυνομικοί.

«Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ταξιδίων είναι μέτοχος στο γνωστό μαγαζί της παραλιακής που εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης»

Ο Νίκος Διαλυνάς, σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο να συνδέονται οι αποκαλύψεις που έκανε με την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, υποστήριξε ότι ο ιδιοκτήτης του γραφείου ταξιδίων είναι μέτοχος στο γνωστό μαγαζί της παραλιακής, το οποίο εμπλέκεται στην συγκεκριμένη καταγγελία.

Μάλιστα, επισήμανε ότι στα νέα στοιχεία μου κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας, «υπάρχουν ονόματα που συμμετείχαν στο πάρτι» και αναφερόμενος στη γυναίκα που του έδωσε του εμπιστεύτηκε τα στοιχεία, είπε πως «είναι από τις γυναίκες οι οποίες γνωρίζουν από μέσα τα πράγματα. Γνωρίζει και άλλες γυναίκες οι οποίες έχουν ταλαιπωρηθεί».

Ο κ. Διαλυνάς έκανε έκκληση σε όλες τις κοπέλες που γνωρίζουν στοιχεία για τις υποθέσεις, να τα καταθέσουν άμεσα στις αρχές, ενώ τόνισε πως θα στείλει αντίγραφα των στοιχείων που κρατά στα χέρια του στην Κυπριακή Αστυνομία, προκειμένου να τα ερευνήσουν και εκείνοι.

πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια