Γέροντας Βαρθολομαίος – Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου: Συνεχώς πεθαίνουν μοναχοί από κορωνοϊό

Γέροντας Βαρθολομαίος – Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου: Συνεχώς πεθαίνουν μοναχοί από κορωνοϊό

Ο Γέροντας Βαρθολομαίος, Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Αγίου Ορους, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 αναφέρθηκε στη μάχη που δίνει η Χερσόνησος του Άθω με την πανδημία.

Ο Ηγούμενος τόνισε ότι το φαινόμενο των ανεμβολίαστων ιερέων που εναντιώνονται στον εμβολιασμό είναι εξαπλωμένο στην επικράτεια.

«Είναι διάχυτο, δεν είναι συγκεκριμένα κάποια εστία, είναι διάφοροι, δεν είναι μόνο εντός Αγίου Ορους. Επειδή ακούγεται το Αγιο Ορος και έχει αυτό το όνομα, εστιάζουμε πολύ, ότι είναι στο Αγιο Ορος αυτοί που κινούν τα νήματα του αντιεμβολιαστικού αγώνα, είναι διάσπαρτοι, και στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο είναι πολλοί.

Αλλά αυτό είναι ένα φαινόμενο που έχει επικρατήσει, είναι ένα φαινόμενο το οποίο κρατάει από πολύ παλιά, το’ χουμε στιγματίσει πολλές φορές, το έχουμε αναδείξει πολλές φορές, έχουμε μιλήσει για αυτό το φαινόμενο το οποίο δρα μέσα στο χώρο της εκκλησίας, και εκμεταλλεύεται την πίστη των ανθρώπων, τις ευαισθησίες, γιατί είναι ευαίσθητος ο χώρος της εκκλησίας, και με το προσωπείο του αγωνιστή και ήρωα, εναντίον του κάθε κακού που θα έρθει να πλήξει την Εκκλησία μας, κερδίζει κόσμο.

Γιατί έχει αφεθεί, και δυστυχώς δεν έχει χτυπηθεί στη ρίζα του από την αρχή. Και τώρα μέσα στην πανδημία βλέπουμε τα αποτέλεσματά του».

Συνεχείς οι θάνατοι από κορωνοϊό στο Άγιο Όρος

Ο Γέροντας Βαρθολομαίος αναφέρθηκε και στους θανάτους από κορωνοϊό στο Αγιο Ορος εκφράζοντας τη λύπη του καθώς συνεχώς «φεύγουν» μοναχοί.

«Ο αριθμός δεν είναι σταθερός γιατί συνεχώς, φεύγουν πολλοί άνθρωποι, μπορεί να τους έχουν ξεπεράσει κιόλας τους 40, δεν είναι σίγουρο αυτό γιατί συνεχώς ακούμε τα νέα τα θλιβερά. Και μας στεναχωρούν ακόμη περισσότερο, γιατί είναι άνθρωποι πολύτιμοι, και για το μοναστήρι, και για το Αγιο Ορος, αλλά και για τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια και δυστυχώς φεύγουν».

πηγή: laimitomos.com

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια