Μπογιατζίδης: Πίεση στις ΜΕΘ covid της Θεσσαλονίκης και στις απλές κλίνες της Δ. Μακεδονίας (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Μπογιατζίδης: Πίεση στις ΜΕΘ covid της Θεσσαλονίκης και στις απλές κλίνες της Δ. Μακεδονίας (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στην κατάσταση που επικρατεί σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και στην πορεία των εμβολιασμών αναφέρθηκε ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Όπως εξήγησε, η μεγαλύτερη πίεση ασκείται στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας όπου το ποσοστό κάλυψης στις απλές κλίνες covid ανέρχεται  στο 82%. Επίσης, πιέσεις καταγράφονται και στις ΜΕΘ covid των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης που ανήκουν στην αρμοδιότητα της 3ης ΥΠΕ, όπου η πληρότητα αγγίζει το 95%.

Καλύτερη είναι εικόνα στις απλές κλίνες covid στα νοσοκομεία της Πέλλας, της Ημαθίας και της Πιερίας όπου το ποσοστό κάλυψης είναι στο 65%, αλλά και στη Θεσσαλονίκη όπου το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται στο 67%.

Η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

Αναφερόμενος στη επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών ο κ. Μπογιατζίδης επισήμανε εστάλησαν 117 φύλλα πορείας, ενώ έχουν υπογραφεί συμβάσεις με 71 γιατρούς οι οποίοι ανέλαβαν ήδη τα καθήκοντά τους ενισχύοντας, κυρίως, τα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Επίσης γνωστοποίησε πως εξετάζονται τα αιτήματα εξαίρεσης που υποβλήθηκαν από κάποιους γιατρούς.

Οι εφημερίες

Ο κ. Μπογιατζίδης ρωτήθηκε και για την εξέλιξη των εφημεριών τονίζοντας πως παρατηρείται σταθερή πορεία όσον αφορά στις νέες εισαγωγές, αλλά η πίεση είναι αυξητική στις ΜΕΘ.

Ειδικά για το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης που ολοκλήρωσε την εφημερία του το πρωί της Παρασκευής, επισήμανε πως καταγράφεται «ελαφρά αλλά πολύ μικρή» μείωση νέων εισαγωγών.

Πάνω από 1,6 εκατ. εμβολισμοί

Τέλος, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εμβολιασμών οι οποίοι ξεπέρασαν σήμερα το πρωί τα 1,6 εκατομμύρια στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας και τις 6.000 μέσω των κινητών μονάδων που βγαίνουν στις γειτονιές.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης στη Μαρία Σαμολαδά: 

πηγή: grtimes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια