Κορονοϊός: Παράταση των μέτρων έως 23 Ιανουαρίου

Κορονοϊός: Παράταση των μέτρων έως 23 Ιανουαρίου

Τι αποφάσισε η επιτροπή των ειδικών -Η κατάσταση αναμένεται να επαναξιολογείται κάθε εβδομάδα

Την παράταση των μέτρων κατά της πανδημίας για μια ακόμη εβδομάδα, έως δηλαδή τις 23 Ιανουαρίου, εισηγήθηκε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, μετά τη σημερινή συνεδρίασή της.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα κρίνουν τα επόμενα βήματα, καθώς η κατάσταση αναμένεται να επαναξιολογείται κάθε εβδομάδα.

Προς την κατεύθυνση της διατήρησης των μέτρων είχαν "δείξει" νωρίτερα σήμερα πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος, αναφορικά με πιθανή χαλάρωση των περιορισμών που ισχύουν, είχε κάνει λόγο για «πρόωρη συζήτηση» και «λάθος μήνυμα».

Πάντως, από την κυβέρνηση είχε εκφραστεί η πρόθεση για επανεξέταση της κατάργησης της μουσικής στα καταστήματα εστίασης, ζήτημα που είχε θέσει χθες στο τραπέζι και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Ωστόσο, η εισήγηση των ειδικών είναι το μείγμα μέτρων να παραμείνει ίδιο, χωρίς μετατροπές.

Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα μέτρα προβλέπουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να κλείνουν τα μεσάνυχτα, απαγορεύονται οι όρθιοι, επιτρέπονται έως έξι άτομα σε κάθε τραπέζι, δεν υπάρχει μουσική, ενώ είναι η υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας από τα μέλη του προσωπικού.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας αναφέρει:

«Σήμερα, Τετάρτη 12/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

Αποφασίστηκε τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα».

πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια