Συνεχίζεται η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Συνεχίζεται η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Μία ακόμη επιβαρυμένη εφημερία που έληξε στις 8 το πρωί της Τρίτης 11 Ιανουαρίου, έζησε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, έγιναν 260 προσελεύσεις στη Μονάδα Covid, 58 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στις απλές κλίνες του νοσοκομείου, ενώ από τα επείγοντα πέρασαν και 67 παιδιά. 8 από αυτά νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid. Το μικρότερο από τα παιδιά είναι 40 ημερών και το μεγαλύτερο 15 ετών.

Παράλληλα, πλήρεις είναι και οι 26 ΜΕΘ του Ιπποκρατείου, με οκτώ ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, σε χειρουργεία.

Όπως επισημαίνουν οι γιατροί, πληθώρα πολιτών επισκέπτεται το νοσοκομείο, είτε επειδή έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, είτε επειδή παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, για να κάνουν PCR test, καθώς δεν εμπιστεύονται τα rapid, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν τα επείγοντα. Οι γιατροί ζητούν, για αυτόν τον σκοπό, να διαμορφωθεί ένας χώρος εκτός του νοσοκομείου.

Πηγή: ΕΡΤ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια