Ψώνια με... το φόβο στην εορταστική αγορά της Θεσσαλονίκης

Ψώνια με... το φόβο στην εορταστική αγορά της Θεσσαλονίκης

Δύσκολα Χριστούγεννα για την αγορά της Θεσσαλονίκης εν μέσω πανδημίας. Οι έμποροι εποχικών ειδών, που είναι το βαρόμετρο της αγοράς, είδαν τους τζίρους τους να μένουν καθηλωμένοι, κυρίως εξαιτίας του φόβου που έχει προκαλέσει στους καταναλωτές η διασπορά της παραλλαγής Ομικρον του ιού.

«Δεν είναι γιορτές αυτές για την αγορά. Ο κόσμος φοβάται για την επόμενη ημέρα αφού καθημερινά ακούνε για νέα μέτρα. Τα Χριστουγεννιάτικά δώρα και ψώνια ήρθαν σε δεύτερη μοίρα καθώς έχουν προτεραιότητα άλλες υποχρεώσεις. Δεν ψωνίζει ο κόσμος όπως άλλοτε. Ο μέσος καταναλωτής πλέον διαθέτει γύρω στα 40 με 50 ευρώ για το σπίτι του, ενώ αντίστοιχα από 5 έως 15 ευρώ για δώρα. Αναμένουμε μέχρι και τα φώτα τους τελευταίους πελάτες και μετά θα βγάλουμε τα Χριστουγεννιάτικα ήδη από την βιτρίνα» δήλωσε, στο makthes.gr o Γιάννης Τερζής.

nikos-1.jpg
nikos-1.jpg

«Αν και δεν το περιμέναμε, είχε αρκετή κίνηση. Είμαστε ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου. Ο μέσος καταναλωτής, έδωσε περίπου 20 με 40 ευρώ, για τον στολισμό του σπιτιού του. Πιστεύω πως το γεγονός ότι φέτος ήμασταν ανοιχτά επηρέασε θετικά την αγορά. Ωστόσο έχει να κάνει και με την ψυχολογία του κόσμου» τόνισε στο «makthes.gr» ο Νίκος Παπαδόπουλος.

oeodoros.jpg
oeodoros.jpg

Με σκαμπανεβάσματα στον τζίρο και την κίνηση κύλησε η περίοδος των εορτών δήλωσε η Πωλίνα Καραθανάση πωλήτρια σε κατάστημα με εποχικά είδη. «Η κίνηση σε σχέση με άλλες χρονιές ήταν πεσμένη. Ο κόσμος κινήθηκε δειλά στα καταστήματα. Ακόμα και όταν ψώνιζαν, εξέφραζαν τα παράπονά τους για οικονομικές δυσκολίες και υποχρεώσεις. Μετά από κάθε μια ανακοίνωση στης κυβέρνησης για νέα μέτρα, ο κόσμος μαζευόταν μέχρι να προσαρμοστούν στα καινούρια δεδομένα, πράγμα που οδήγησε σε σκαμπανεβάσματα στον τζίρο και την κίνηση. Την ίδια περίοδο πέρυσι είχαμε καλύτερο τζίρο παρόλο που δουλέψαμε με παραγγελίες δεμάτων. » είπε στο «mathes.gr».                               Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια