Αποζημίωση από την πρώτη ημέρα απαγόρευσης της μουσικής ζητούν οι DJs

Αποζημίωση από την πρώτη ημέρα απαγόρευσης της μουσικής ζητούν οι DJs

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε το Σωματείο Δισκοθετών νομού Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος επαγγελματιών DJ Λάρισας, το Συνδικάτο DJs νομού Ηρακλείου Κρήτης και πάνω από 500 μεμονωμένοι εργαζόμενοι στην κλάδο σε όλη την Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων ζητούν αποζημίωση από την πρώτη ημέρα απαγόρευσης της μουσικής έως την ημέρα άρσης του μέτρου.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Αναλυτικά:

“Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Στα 2 περίπου χρόνια της πανδημίας, ο κλάδος της εστίασης έχει πληγεί ανεπανόρθωτα οικονομικά από τις συνεχείς αναστολές εργασίας και τις αυξομειώσεις στα ωράρια εστίασης.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά εμάς τους δισκοθέτες (Djs) – έναν κατάφωρα αδικημένο επαγγελματικά κλάδο – βρισκόμαστε πλέον σε οικονομικό αδιέξοδο, αφού για 4η φορά μέσα σε 2 χρόνια καλούμαστε να τα βγάλουμε πέρα (εμείς και οι οικογένειες μας) χωρίς εισοδήματα.

Σε μία περίοδο όπως αυτή που διανύουμε, που περιμέναμε να εργαστούμε ώστε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας όπως στα τέλη κάθε χρόνου, μας αφήνετε και πάλι χωρίς εργασία.

Κατανοούμε πλήρως το μεγάλο υγειονομικό πρόβλημα που έχει η χώρα μας με την έξαρση της πανδημίας… όμως πρέπει να κατανοήσετε και εσείς το ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα επιβίωσης που έχουμε εμείς και κατ’ επέκταση οι οικογένειες και τα παιδιά μας.

Το Σωματείο Δισκοθετών νομού Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Επαγγελματιών DJ Λάρισας, το συνδικάτο DJs νομού Ηρακλείου Κρήτης που αριθμούμε συνολικά πάνω από 460 μέλη, καθώς και πάνω από 500 συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα (με τους οποίους είμαστε σε συνεχή επαφή και έχουμε και τα στοιχεία τους), ζητάμε τα εξής:

· Αποζημίωση από την πρώτη ημέρα απαγόρευσης της μουσικής έως την ημέρα άρσης του μέτρου
· Κάλυψη του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών (ένσημα) από το Κράτος για το εν λόγω διάστημα.
· Επιδότηση ενοικίου για όσους αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από το μέτρο της απαγόρευσης μετάδοσης μουσικής στις επιχειρήσεις εστίασης .

Επίσης, ζητάμε επίσημα συνάντηση με εσάς προσωπικά για ν’ ακούσετε για πρώτη φορά δια ζώσης τα πραγματικά τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι εμείς που υπογράφουμε την ανοιχτή επιστολή, συν φυσικά τις οικογένειές μας.

Έχουμε κάνει την αρχή και είμαστε σε συνεννόηση και με άλλες πρωτοβουλίες/σωματεία δισκοθετών ανά την Ελλάδα – ένα σύνολο αρκετών χιλιάδων ανθρώπων μαζί με τις οικογένειές τους – για να συντονίσουμε τις επόμενες κινήσεις και να κλιμακώσουμε τις ενέργειές μας στην περίπτωση που δεν εισακουστούμε και μας αγνοήσετε.

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας και περιμένουμε άμεσα απάντηση στα δίκαια αιτήματά μας

Υπογραφή:

Σωματείο Δισκοθετών νομού Θεσσαλονίκης, Σύλλογος επαγγελματιών DJ Λάρισας, Συνδικάτο DJs νομού Ηρακλείου Κρήτης και πάνω από 500 μεμονωμένοι συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα”.

Πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια