Ταξίδι στο χρόνο: H θρυλική ντακότα / Η ιστορία πίσω από το καφέ – αεροπλάνο έξω από Θεσσαλονίκη

Ταξίδι στο χρόνο: H θρυλική ντακότα / Η ιστορία πίσω από το καφέ – αεροπλάνο έξω από Θεσσαλονίκη

σως ένα από τα πιο θρυλικά μέρη που «ξεφύτρωσαν» στην Πιερία, στο 43 χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Κατερίνης

Αποτελούσε ένα θρυλικό καφέ – μπαρ που βρίσκονταν έξω από τη Θεσσαλονίκη, στο 43ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Πιερίες, στο Αιγίνιο της Κατερίνης. Ο λόγος, φυσικά, για το «καφέ – αεροπλάνο» που ήταν «προσγειωμένο» σε ένα διώροφο κτίσμα και ατένιζε την περιοχή.

Στα τέλη της δεκαετίας του ΄80, η οικογένεια Ιωαννίδη είχε την έμπνευση να δημιουργήσει ένα «μπαρ-αεροπλάνο», το οποίο θα αποτελούσε πόλο έλξης. Δεν ήταν εύκολο το εγχείρημα, ούτε φθηνό. Τουναντίον απαιτούσε χρήματα, χρόνο και υπομονή.

Το ζεύγος Ιωαννίδη- με τον σύζυγο να είναι μηχανικός στο επάγγελμα- αγόρασε σε δημοπρασία ένα το 1980 μια παλιά, σχεδόν κατεστραμμένη ντακότα DC-3. Φυσικά ήταν σε κομμάτια, 15 μέτρα σε μήκος και βάρους 9 τόνων. Ξεκίνησε λοιπόν σιγά-σιγά η συναρμολόγηση της, η οποία όμως πήρε χρόνια.

Ο γιος της οικογένειας Ιωαννίδη, ο Γιώργος, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΤ3 «Αληθινά Σενάρια» αποκάλυψε ότι χρειάστηκε η βοήθεια δύο γερανοφόρων οχημάτων για να τοποθετηθεί η ντακότα στην οροφή του διώροφου κτιρίου, καθώς τα φτερά με άνοιγμα 25 μέτρων αποτελούσαν πρόβλημα: «Με υπομονή και καλή θέληση έγιναν όλα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κόπος άξιζε όμως, καθώς όλοι ήθελαν να επισκεφτούν και να δουν από κοντά το περίφημο «μπαρ-αεροπλάνο» και να πιουν ποτό ακόμα και στο πιλοτήριο του που είχε την καλύτερη θέα.

«Όταν άνοιξε το μαγαζί είχε πάρα πολλή κίνηση λόγω της ιδιαιτερότητάς του. Τότε δουλεύαμε όλη η οικογένεια για να το συντηρήσουμε. Και εγώ και η αδερφή μου. Είχαμε τουλάχιστον 200 άτομα σε καθημερινή βάση. Πέρασε πολύς κόσμος από εδώ. Τα παιδιά ζητούσαν από τους γονείς του να δουν από κοντά το περίφημο αεροπλάνο!» ανέφερε ο Γιώργος Ιωαννίδης.

Το 2010, η οικογένεια Ιωαννίδη αποφάσισε να πουλήσει τόσο την επιχείρηση του μπαρ όσο και το αγροτεμάχιο. Νωρίτερα, το μαγαζί είχε νοικιαστεί και λειτούργησε ως μπαρ.Δείτε βίντεο από την εκπομπή Αληθινά Σενάρια.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια