Καπραβέλος_ Εφιαλτική κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Καπραβέλος_ Εφιαλτική κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου

«Οι 48 κλίνες ΜΕΘ έχουν διατεθεί για περιστατικά covid με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κλίνη ΜΕΘ για non-covid», λέει ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου

Ηχηρό καμπανάκι για τον ενδεχόμενο κίνδυνο που θα αντιμετώπισει το ΕΣΥ λόγω της εξάπλώσης της παραλλαγής Όμικρον, χτύπησε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

«Αν σε αυτό το τσουνάμι του 4ου κύματος για το ΕΣΥ έρθει και ένα άλλο ένα κύμα λόγω της Όμικρον, όπως λένε, η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο, δεν έχουμε περιθώρια για να χάσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

Όπως είπε ηδη το 4ο κύμα έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τα νοσοκομεία: «Η πίεση στις ΜΕΘ είναι κάτι που δεν μπορεί να συζητηθεί. Και οι 48 κλίνες ΜΕΘ στο Παπανικολάου έχουν διατεθεί για περιστατικά κόβιντ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κλίνη ΜΕΘ για τα νον-κοβιντ, μια εφιαλτική κατάσταση».

Σχολιάζοντας τα επερχόμενα μέτρα τόνισε  θα έπρεπε να έχουν ληφθεί ήδη και να είναι πολύ αυστηρότερα, καθώς επανέλαβε «δεν αντέχει άλλη πίεση το ΕΣΥ,  να χτυπήσει καμπανάκι σε όλους τους αρμοδίους» , τόνισε ότι «δεν γίνεται να βιώνουμε έναν εφιάλτη και οι υπόλοιποι να παίζουν τις κουμπάρες».

Πηγή: voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια