Blé Vin: Ένα αυθεντικό wine bar στη Θεσσαλονίκη

Blé Vin: Ένα αυθεντικό wine bar στη Θεσσαλονίκη

«Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου». Μία από τις πλέον αγαπημένες απολαύσεις του ανθρώπου είναι το κρασί. Λευκό, ροζέ ή κόκκινο, συνοδεύει τα περισσότερα φαγητά ενώ κανείς μπορεί να το απολαύσει ως ένα εκλεκτό ποτό.

To Blé Vin, μία ιδιαίτερη οινοκάβα στo κέντρο της Θεσσαλονίκης, συνδυάζει κάβα και wine bar – restaurant παρέχοντας τη δυνατότητα στους λάτρεις του κρασιού να απολαύσουν το αγαπημένο τους ποτό είτε επί τόπου, είτε να το πάρουν στο σπίτι τους.

Το υπέροχο κελάρι στη συμβολή των πεζοδρόμων Γ. Σταύρου & Αγ. Σοφίας δίνει με την πρώτη ματιά το στίγμα της αγάπης των ανθρώπων του Blé Vin για το καλό κρασί. Τα ξύλινα βαρέλια, τα τραπέζια από κορμούς καρυδιάς και καραγάτσι και η ζεστή ατμόσφαιρα συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό για την απόλαυση του αγαπημένου σας κρασιού σε ποτήρι ή μπουκάλι.
Ο χώρος του κελαριού είναι μόνο ένα από τα ατού της οινοκάβας. Στα ράφια της μπορεί να βρει κανείς τις καλύτερες ετικέτες γνωστών ελληνικών οινοποιείων, «διαμάντια» μικρών Ελλήνων παραγωγών και εξαιρετικές επιλογές από σπουδαίους αμπελώνες κάθε γωνιάς της Γης.

Στο Blé Vin ο πελάτης μπορεί να ανοίξει και να απολαύσει οποιοδήποτε μπουκάλι της κάβας επιθυμεί με ένα σταθερό cork fee των 9 ευρώ στις τιμές ραφιού της κάβας. Μεγάλη είναι και η γκάμα των κρασιών που μπορεί να δοκιμάσει ο πελάτης σε ποτήρι.

Πρωταγωνιστικό ρόλο για την πρωτότυπη οινοκάβα – winebar έχει ο sommelier Αλέξανδρος Μπουζίκας, για τον οποίο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Καλύτερος Έλληνας οινοχόος το 2017,  κάτοχος του τίτλου Advance Sommelier και πιστοποιημένος από την Παγκόσμια Ένωση A.S.I. είναι μόνο μερικές από τις διακρίσεις του στη γνώση των κρασιών.

vin-1-1024x683.jpg

«Η Θεσσαλονίκη απέκτησε το δικό της αυθεντικό wine bar», σχολιάζει ο Αλέξανδρος Μπουζίκας στο thestival αναφορικά με το εγχείρημα του Blé Vin, το οποίο ξεχειλίζει από την αγάπη για εκλεκτά κρασιά.

Ο πελάτης που θα επιλέξει να απολαύσει το αγαπημένο του ποτό στο «ζεστό» κελάρι του Blé Vin, μπορεί να συνοδεύσει το κρασί του με εκλεκτά πιάτα, αρμονικά «δεμένα» με το κρασί της επιλογής του.

vin-2-787x1024.jpg

Άλλωστε, το wine bar – restaurant διαθέτει μια καταπληκτική κουζίνα η οποία θα ικανοποιήσει και τους πλέον απαιτητικούς. Προσφέρει 4 εποχιακά μενού βασισμένα σε εποχιακά λαχανικά ή σε ψάρια αλλά και διάφορες σπεσιαλιτέ βασισμένες σε κρέας ή… θησαυρούς της θάλασσας. Παράλληλα, μοναδικά πιάτα τυριών αλλαντικών ή φρούτων αποτελούν μεγάλο πειρασμό για να συνοδεύσουν το κρασί.

Ο σεφ χωρίζει τα πιάτα σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη είναι η raw, η οποία περιλαμβάνει ωμές κοπές ψαριών και μοσχαριού (ταρτάρ, καρπάτσιο κλπ) και λαχανικών.

Η δεύτερη είναι η cured, με μεγάλη ποικιλία τουρσιών μανιταριών, αγριόσκορδρου κλπ τα οποία παρασκευάζονται στο κατάστημα με πολύ ιδιαίτερα ξύδια. Εδώ περιλαμβάνονται επίσης εκλεκτά καπνιστά κρέατα, αλλαντικά αλλά και τυριά.

Για τους πιο μερακλήδες, υπάρχουν τα fired πιάτα με καψαλισμένα κρέατα, ψάρια ή λαχανικά με φλόγιστρο ή κάρβουνο.

Σύντομα το Blé Vin θα… «απογειώσει» την απόλαυση του κρασιού με wine flights, όπου οι πελάτες θα μπορούν να ανακαλύπτουν νέα κρασιά, βραδιές γευσιγνωσίας αλλά και σεμινάρια οινογνωσίας – οινοχοΐας.

INFO:

Blé Vin

Πεζόδρομος Γ. Σταύρου & Αγ. Σοφίας

Site: https://blevin.gr/el

Πηγή: thestival.gr
Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια