Θεσσαλονίκη_ Τροφοδοτήθηκε με φυσικό αέριο ο Άγιος Αθανάσιος του δήμου Χαλκηδόνος

Θεσσαλονίκη_ Τροφοδοτήθηκε με φυσικό αέριο ο Άγιος Αθανάσιος του δήμου Χαλκηδόνος

Ολοκληρώθηκε η επέκταση του Δικτύου Διανομής και η τροφοδότηση του συνόλου των νέων περιοχών στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνει επιτυχώς τον σχεδιασμό της για την επέκταση του Δικτύου Διανομής και την τροφοδότηση του συνόλου των νέων περιοχών στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης για το έτος 2021.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συμβολική αφή φλόγας για την έναρξη τροφοδότησης και της τελευταίας περιοχής για τη φετινή χρονιά, του Αγίου Αθανασίου, με τη παρουσία του δημάρχου του δήμου Χαλκηδόνος, Σταύρο Αναγνωστόπουλο, και των Διευθυντικών στελεχών της Εταιρείας.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, ιδιαίτερα έντονο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών στον Άγιο Αθανάσιο, καθώς έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερες από 700 αιτήσεις σύνδεσης καταναλωτών, ενώ αναμένεται η τροφοδότηση 8 δημοτικών κτηρίων με το δίκτυο φυσικού αερίου. Η επέκταση του δικτύου διανομής στην ευρύτερη περιοχή του δήμου, επισημαίνετια η εταιρεία, σηματοδοτεί την επίτευξη ενός διττού στόχου για την ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Αφενός την ένταξη του Αγίου Αθανασίου και αφετέρου τη σύνδεση της μεγαλύτερης χαρτονοβιομηχανίας των Βαλκανίων, της «ΜΕΛ Μ.Α.Ε.», με ετήσια κατανάλωση φυσικού αερίου που αγγίζει τα 16,5 εκ. Νm3.

«Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ συνεχίζει την ανάπτυξη του δικτύου της για τη διεύρυνση της χρήσης του φυσικού αερίου προς όφελος των ενεργοβόρων βιομηχανιών, των εμπορικών και οικιακών καταναλωτών, λαμβάνοντας υπόψη πρωτίστως την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος», τονίζει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Το πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ προβλέπει στον δήμο Χαλκηδόνος την κατασκευή δικτύου χαμηλής πίεσης συνολικού μήκους ~26,6 km και τη σύνδεση 1.600 καταναλωτών. Ειδικότερα για το 2022, προγραμματίζεται η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου για τη τροφοδότηση των περιοχών της Χαλκηδόνας, του Βαθύλακκου και της Γέφυρας.  

Για πληροφορίες νέων συνδέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 11150, ενώ για θέματα δυσλειτουργίας του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, το τηλεφωνικό κέντρο Άμεσης Επέμβασης 10302.

Πηγή: voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια