Σύσκεψη στο Μαξίμου μετά την εισήγηση για νέα μέτρα - σήμερα οι ανακοινώσεις

Σύσκεψη στο Μαξίμου μετά την εισήγηση για νέα μέτρα - σήμερα  οι ανακοινώσεις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη σήμερα το πρωί για τα νέα μέτρα, μετά τις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται αύριο οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα που εισηγήθηκε σήμερα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη αύριο το πρωί για τα νέα μέτρα, μετά τις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Οι εισηγήσεις θα αξιολογηθούν και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Θα ακολουθήσουν στη συνέχεια ανακοινώσεις που θα γίνουν πιθανότατα από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Τα νέα μέτρα από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα η επιτροπή των ειδικών κατέληξε στην εισήγηση για τα νέα μέτρα που θα επιβληθούν στη χώρα για την ανάσχεση της μετάλλαξης Όμικρον.

Οι εισηγήσεις των ειδικών κινούνται σε δύο επίπεδα: της άμεσης εφαρμογής και εκείνων που θα ισχύσουν μετά τις 3 Ιανουαρίου.

Τα μέτρα που θα έχουν άμεση εφαρμογή έχουν ως εξής:

Ματαιώνονται όλες οι μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους (φεστιβάλ, events κ.λπ.)

Χωρίς κόσμο τα ματς στα γήπεδα

Όσοι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας, τη 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα μέτρα που θα ισχύσουν σε δεύτερο χρόνο, μετά τις 3 Ιανουαρίου, έχουν ως εξής:

Περιορισμοί στη λειτουργία ωραρίων σε εστίαση και διασκέδαση

Περιορισμοί ατόμων ανά τ.μ. σε κλειστούς χώρους

Επέκταση τηλεργασίας

Προς το παρόν, δεν θα απαιτείται αποστολή SMS

Στο τραπέζι και μέτρα για τα σχολεία

Μέλη της επιτροπής ειδικών εισηγούνται επίσης για το νέο έτος και μέτρα στα σχολεία. Κάποιοι ζητούν αναστολή των σχολικών εκδρομών, ενώ άλλοι φέρεται να υποστηρίζουν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ότι θα ήταν χρήσιμη η αλλαγή πρωτοκόλλου στα σχολεία, πότε δηλαδή θα πρέπει να κλείνει ένα σχολείο όταν καταγράφονται κρούσματα του κορωνοϊού.

Τα νέα μέτρα κινούνται στη λογική που είχε περιγράψει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, όπου είχε προαναγγείλει μέτρα όπως «επέκταση της τηλεργασίας, ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και τη διασκέδαση», αποκλείοντας κατηγορηματικά, πάντως, αναστολή της λειτουργίας των σχολείων.

Πηγή:voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια