Σήμερα οι ανακοινώσεις για έκτακτα μέτρα τις γιορτές και rapid test για όλους στην εστίαση

Σήμερα οι ανακοινώσεις για έκτακτα μέτρα τις γιορτές και rapid test για όλους στην εστίαση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις ανακοινώσεις των έκτακτων μέτρων για τις γιορτές, λόγω της νέας μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, που όπως φαίνεται θα αφορούν την υποχρεωτικότητα του rapid test στην εστίαση, όχι μόνο για τους ανεμβολίαστους πολίτες, αλλά και για τους εμβολιασμένους. Το επικρατέστερο σενάριο, είναι το έκτακτο μέτρο να εφαρμοστεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31/12).

Τα rapid test θα τα πληρώνουν οι πολίτες και θα πρέπει να έχουν διάρκεια 48 ή 72 ωρών και όχι 24 ωρών, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα φαρμακεία. 

Να σημειωθεί ότι κάθε Τρίτη συνεδριάζει η υποεπιτροπή των εμπειρογνωμόνων και κάθε Τετάρτη η Ολομέλεια της επιτροπής, η οποία λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις και στη συνέχεια κάνει τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση. Ωστόσο, επειδή απομένουν λίγες ημέρες για τα Χριστούγεννα, αναμένεται να συνεδριάσει και η Ολομέλεια την Τρίτη, και αμέσως μετά να γίνουν οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Ελλάδα έχουν επιβεβαιωθεί 26 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον.  

πηγή:thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια