Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας “#Teens_PRESS_photostories 2021” από την ΕΣΗΕΜΘ

Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας “#Teens_PRESS_photostories 2021” από την ΕΣΗΕΜΘ

Εκατόν τριάντα μία νεανικές ματιές, που αποτυπώνουν με τόλμη και ερμηνεύουν με ευαισθησία όσα συμβαίνουν γύρω μας, φιλοξενεί ή έκθεση φωτογραφίας #Teens_PRESS_ photostories 2021.

Η έκθεση φωτογραφίας αποτελεί επιστέγασμα της δράσης του Μορφωτικού  Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης(ΕΣΗΕΜ-Θ), υπό την αιγίδα με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με αντικείμενο τον εγγραματισμό των εφήβων στα ΜΜΕ, μέσω της εξοικείωσής τους με το φωτορεπορτάζ. Εγκαινιάζεται το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, στις 11.30 π.μ., στην Αποθήκη Δ΄, στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, και θα διαρκέσει έως τις 16 Ιανουαρίου 2022.

Οι φωτογραφίες που θα εκτεθούν έχουν επιλεγεί μεταξύ 604 φωτογραφιών που απέστειλαν 83 μαθητές και μαθήτριες από σχολικές μονάδες όλης της Βόρειας Ελλάδας, συμμετέχοντας στο διαγωνιστικό σκέλος της δράσης #Teens_PRESS_photostories 2021.

Τις επιδόσεις των εφήβων, ηλικίας 14 – 18 ετών, αξιολόγησε πενταμελής κριτική επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν καταξιωμένοι εκπρόσωποι του φωτορεπορτάζ, της δημοσιογραφίας και της εκπαίδευσης.

Κατά την τελετή των εγκαινίων θα απονεμηθούν αφενός μεν το Μεγάλο Βραβείο του διαγωνισμού (εξ ημισείας σε δύο συμμετέχοντες), αφετέρου δε τρία (3) θεματικά βραβεία στις κατηγορίες «Εκπαίδευση», «Κοινωνία» και «Πολιτισμός»(είτε αυτόνομα είτε εξ ημισείας). Στους έξι (6) διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες θα απονεμηθούν επίσης τα ορισθέντα χρηματικά έπαθλα, ύψους 600€ και  300€. 

Πρόκειται για τους Όλγα-ΕλένηΠετρογιάννη (1ο ΓΕΛ Θέρμης, Γ΄ Λυκείου),ΑγνήΠυροβέτση (Κολέγιο «Ανατόλια», Β΄ Λυκείου)Ευάγγελο Σταμάτη(1ο Λύκειο Θέρμης, Γ΄ Λυκείου),ΟδυσσέαΟυζούνη (ΓΕΛ Καβάλας, Β΄ Λυκείου),ΑλεξάνδραΒυζαντιάδου (Κολέγιο «Ανατόλια», Β΄ Λυκείου) και Δημήτρη Πετρίδη(Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Α΄ Λυκείου).

Σημειώνεται ότι την έκθεση φωτογραφίας #Teens_PRESS_ photostories 2021 μπορούν να επισκεφθούν ομάδες σχολείων, κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης και με αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας έχουν ως εξής: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη από 10:00 έως 17:00, Τετάρτη και Παρασκευή από 10:00 έως 20:30, Σάββατο από 10:00 έως 14:00.

Διευκρινίζεται ότι για λόγους υγειονομικής προστασίας η τελετή των εγκαινίων θα διεξαχθεί στον υπαίθριο χώρο μπροστά από την Αποθήκη Δ΄, στο λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια