Ιβάν Σαββίδης: “Τα όνειρά μου είναι ασπρόμαυρα”

Ιβάν Σαββίδης: “Τα όνειρά μου είναι ασπρόμαυρα”

Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν ο βασικός ομιλητής στη διαδικτυακή εκδήλωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που είχε απολογιστικό χαρακτήρα για τα τέσσερα χρόνια της έδρας Ποντιακών Σπουδών, που λειτουργεί με τη χρηματοδότηση του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη.

Συζητήθηκαν οι δράσεις της έδρας,καθώς και η χάραξη στρατηγικής σχετικά με το διδακτικό και ερευνητικό της έργο για το μέλλον. Τονίστηκε μάλιστα, η ανάγκη δημιουργίας κρατικής έδρας με χρηματοδότηση από το Δημόσιο.

Φυσικά, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στον Δικέφαλο και στάθηκε κυρίως στο όνειρο του συλλόγου για ανακατασκευή της ιστορικής έδρας της ποδοσφαιρικής ομάδας στην Τούμπα.

Η τοποθέτηση του Ιβάν Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ:

“Τα όνειρα μου είναι ασπρόμαυρα. Στην ξενιτιά τα δάκρυα πάντα είναι πικρά. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε ούτε στη Θεσσαλονίκη ούτε στην Ελλάδα να κάνουμε κάτι, ώστε να μην αναγκαζόμαστε να κυκλοφορούμε με το χέρι απλωμένο έτσι.

Ναι, εμείς κάναμε το πρώτο βήμα. Τώρα το λόγο έχει η Πολιτεία. Δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να παρακαλάμε, σαν να ζητιανεύουμε. Γιατί δημιουργείται η αίσθηση ότι όλα αυτά που συζητάμε δεν αφορούν την Ελλάδα. Κρίμα που δεν βρίσκουμε τον εαυτό μας πουθενά.

Εγώ έχω άσπρα γένια, αλλά δεν ξεχνάω και δεν ξέχασα για ποιο λόγο μιλάω σ’ αυτή την εκδήλωση. Για να μη σκεφτείτε ότι γέρασε ο Σαββίδης. Εγώ μέχρι να τελειώσω όλες τις δουλειές μου, δε θα γεράσω”.

πηγή: seleo.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια