Χριστούγεννα: 8 απλές και όμορφες ιδέες για στολισμό στην πόρτα του σπιτιού σου

Χριστούγεννα: 8 απλές και όμορφες ιδέες για στολισμό στην πόρτα του σπιτιού σου

Ιδέες για να στολίσετε την πόρτα του σπιτιού σας τα Χριστούγεννα. Η είσοδος, είναι άλλωστε το πρώτο πράγμα που αντικρίζουν οι περαστικοί και οι επισκέπτες.

Βρισκόμαστε στον πιο εορταστικό μήνα του χρόνου και παρόλο που είναι βέβαιο ότι και φέτος οι γιορτές θα είναι διαφορετικές, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να δώσετε στους γείτονες μια μικρή γεύση της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης του σπιτιού σας. Και αν μη τι άλλο η πόρτα είναι το πρώτο στοιχείο που αντικρίζει κανείς σε ένα σπίτι. Φέτος, κάντε μια δυνατή πρώτη εντύπωση με προσεγμένη, δημιουργική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που θα τους βάλει όλους αμέσως στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Κλασικά με στεφάνι

Η παράδοση θέλει το χριστουγεννιάτικο στεφάνι στην εξωτερική πόρτα του σπιτιού από τους ρωμαϊκούς χρόνους, και συμβόλιζε τη νίκη. Άλλες ερμηνείες θέλουν το χριστουγεννιάτικο στεφάνι σύμβολο της υγείας, της καλής τύχης και της αιώνιας ζωής – με το αειθαλές φύλλωμα και τα ανθεκτικά χειμερινά φυτά να αντιπροσωπεύουν τη δύναμη.

Ξεκινάμε λοιπόν παραδοσιακά στολίζοντας την εξωτερική πόρτα του σπιτιού με στεφάνι, μια σίγουρη επιλογή. Η πόρτα στολίζεται και δείχνει γιορτινή, χωρίς υπερβολές.

Το κλασσικό χριστουγεννιάτικο στεφάνι μπορεί να αλλάξει και να γίνει πιο εντυπωσιακό εάν είναι κατασκευασμένο από φυσικό έλατο και διακοσμείται με μεγάλα κουκουνάρια και λόγο γκι. Για να ξεφύγετε από το κλασικό, πράσινο και κόκκινο, επιλέξτε ένα στεφάνι σε λευκό χρώμα. Με κουκουνάρια και διακοσμητικά πασπαλισμένα στην ίδια απόχρωση, η πόρτα του σπιτιού σας θα θυμίζει χιονισμένο τοπίο.

Με εναλλακτικό στεφάνι
Αντί για το συνηθισμένο χριστουγεννιάτικο στεφάνι κάντε την διαφορά με κάποιο αγαπημένο vintage αντικείμενο. Ίσως… κάποια παλιά παγοπέδιλα. Όχι μόνο δείχνουν υπέροχα, αλλά είναι βέβαιο ότι θα ξυπνήσουν παιδικές αναμνήσεις από χριστουγεννιάτικες βόλτες στα παγοδρόμια.

Χριστουγεννιάτικη πόρτα με παγοπέδιλα
Χριστουγεννιάτικη πόρτα με παγοπέδιλα

Στεφάνι με φελλούς από κρασί
Αλλη μια εναλλακτική ιδέα είνα ννα φτιάξετε ένα διακοσμητικό γιορτινό στεφάνι από φελλούς κρασιών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους βάλετε σε ένα κύκλο και να τα κολλήσετε μαζί με διάφορα γιορτινά στολίδια ή και μόνα.

Χριστουγεννιάτικη πόρτα
Χριστουγεννιάτικη πόρτα

Με κλαδιά δέντρου, γιρλάντες και παιχνίδια
Τοποθετήστε μεγάλα κλαδιά χριστουγεννιάτικου δέντρου, νιφάδες χιονιού, παιχνίδια, αστέρια, μπάλες και γιρλάντες. Μια όμορφη χριστουγεννιάτικη σύνθεση για σπιτονοικοκύρηδες που θέλουν να εντυπωσιάσουν.

Χριστουγεννιάτικη πόρτα
Χριστουγεννιάτικη πόρτα

Κρεμαστό χριστουγεννιάτικο στολίδι καρδιάς
Μια εύκολη λύση αν βιάζεστε και δεν έχετε τον απαιτούμενο χρόνο που πρέπει να αφιερώσετε για να στολίσετε μια πόρτα υπερπαραγωγή, είναι απλά να κρεμάσετε ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο στολίδι.

Χριστουγεννιάτικη πόρτα
Χριστουγεννιάτικη πόρτα

Ποδήλατο
Αν είστε από εκείνους που καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου έχετε το ποδήλατο μέσα στο διαμέρισμα επειδή ο χώρος σας είναι περιορισμένος τότε αυτή η εποχή του χρόνου ενδείκνυται να το μεταφέρετε στον κοινόχρηστο χώρο.

Χριστουγεννιάτικη πόρτα με ποδήλατο
Χριστουγεννιάτικη πόρτα με ποδήλατο

Με κορδέλα σαν δώρο
Μία ακόμη μοναδική ιδέα είναι να κρεμάσετε στην πόρτα σας μια απλή κορδέλα σε σχήμα δώρου. Εδώ, εκτός από τα κομμάτια κορδέλας (πράσινη, κόκκινη και καρώ) θα χρειαστεί να μετρήσετε προσεκτικά τις διαστάσεις της πόρτας. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό αλλά και η διαδικασία πανεύκολη. Σκεφτείτε ότι τυλίγετε ένα μεγάλο δώρο.

Χριστουγεννιάτικη πόρτα με κορδέλα
Χριστουγεννιάτικη πόρτα με κορδέλα

Γιρλάντα γύρω από την πόρτα
Εκτός όμως από τα παραδοσιακά στεφάνια, το ποδήλατο, τα παγοπέδιλα ή την κορδέλα, υπάρχουν και άλλες ιδέες για το πώς να διακοσμήσετε την εξώπορτα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να διακοσμήσετε την πόρτα σας με μια μεγάλη γιρλάντα.

Χριστουγεννιάτικη πόρτα με γιρλάντα και στεφάνι
Χριστουγεννιάτικη πόρτα με γιρλάντα και στεφάνι

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο εμπόριο, για να διαλέξετε αυτή που ταιριάζει στην πόρτα σας. Με τη γιρλάντα μπορείτε επίσης να τυλίξετε τις κολόνες και τα κάγκελα του σπιτιού σας.

Φωτογραφίες: Shutterstock – Πηγή: iefimerida.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια