Το αληθινό νόημα των γιορτών

Το αληθινό νόημα των γιορτών

Αγαπάμε την περίοδο των Χριστουγέννων που περνάμε μαζί με την οικογένεια και τους φίλους, μοιράζοντας δώρα και απολαμβάνοντας καλό φαγητό και ευτυχισμένες στιγμές. Αυτές οι παραδόσεις μας δένουν με την κληρονομιά μας και θα μεταφερθούν και στις επόμενες γενιές. Μας δίνουν συνέχεια - μια αίσθηση ταυτότητας και ύπαρξης. Ανεξάρτητα από τις πολιτισμικές διαφορές, το πνεύμα των Χριστουγέννων φαίνεται να πηγάζει από παραδόσεις που μας βοηθούν να γιορτάζουμε όλοι μαζί τη χαρά, την αγάπη και την καλή θέληση

Έχετε αναμνήσεις από την παιδική σας ηλικία τρώγοντας ένα αγαπημένο σας φαγητό; Ίσως να θυμάστε πως με ανυπομονησία περιμένατε να τελειώσει το γιορτινό γεύμα ή δείπνο με κάποιο αγαπημένο σας παραδοσιακό γλυκό.  Αν το καλοσκεφτείτε, πιθανά να συσχετίσετε μερικά από τα φαγητά που προτιμάτε με τις οικογενειακές σας αναμνήσεις. Το φαγητό είναι σαφώς σημαντικό για την επιβίωση του ανθρώπου, αλλά έχει επίσης νόημα και με άλλους τρόπους. Θυμηθείτε ότι είμαστε τα μόνα θηλαστικά που μαγειρεύουμε το φαγητό μας. Αυτό κάνει την κατανάλωση των θρεπτικών ουσιών πολύ διαφορετική. Από πολιτιστικής άποψης, τα τρόφιμα είναι πολύ σημαντικά. Μπορεί να είναι νοσταλγικά και να μας προσφέρουν σημαντικούς συνδετικούς κρίκους με την οικογένεια ή το έθνος μας.

Μια τέτοια παράδοση είναι η διατροφή. Το μυστικό για ένα υπέροχο γεύμα διακοπών δεν είναι οι διακοσμήσεις ή η μουσική υπόκρουση. Δεν είναι ούτε αυτό καθαυτό το φαγητό που σερβίρεται ή ο χρόνος που ξοδεύουμε στην κουζίνα για να το ετοιμάσουμε.  Το αληθινό μυστικό για αξέχαστες γιορτές είναι η ψυχή και η αγάπη πίσω από την προσπάθεια που καταβάλλουμε. Όταν κάποιος προσκαλεί οικογένεια και φίλους στο σπίτι του, θα πρέπει να μοιράζεται στιγμές πραγματικής χαράς και συντροφικότητας.  Το πνεύμα φιλοξενίας είναι αυτό που φέρνει τους ανθρώπους μαζί, ακόμη και εκείνους που είχαν αποξενωθεί εδώ και χρόνια.

Ο στόχος για κάθε γιορτινή συγκέντρωση είναι να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι και αγαπημένοι. Όποια κι αν είναι τα έθιμα και οι παραδόσεις, νέες ή παλιές, θα πρέπει να πηγάζουν από την επιθυμία να φέρουν τη χαρά και την ενότητα. Όλα τα άλλα, τα φώτα και το φαγητό, το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα δώρα, θα προστεθούν απλά στη γιορτινή ατμόσφαιρα. Αυτό που ισχύει για τα Χριστούγεννα είναι επίσης αλήθεια και για τη ζωή. Μεγάλο μέρος της εκπλήρωσης, της σημασίας και του σκοπού μας μπορεί να προέρχεται από άλλους, από τις σχέσεις μας με τους φίλους και την οικογένειά μας.   

πηγή: itrofi.gr
Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια