Δήμος Θεσσαλονίκης και Οικολογική Κίνηση φυτεύουν δέντρα σήμερα στο κέντρο της πόλης

Δήμος Θεσσαλονίκης και Οικολογική Κίνηση φυτεύουν δέντρα σήμερα στο κέντρο της πόλης

Δενδροφύτευση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ξεκινούν τα μέλη της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Στόχος τους είναι να φυτευτούν δένδρα σε όλες τις άδειες δενδροδόχους του Δήμου, που κάποτε είχαν δένδρα αλλά έχουν ξεραθεί ή καταστραφεί. Οι δενδροδόχοι αυτές, που με τα χρόνια έχουν ξεπεράσει τις 2.000, δεν φιλοξενούν παρά μόνο κούτσουρα ή και έχουν καλυφθεί από γείτονες.

ο θέμα έχει θέσει επανειλημμένα ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος, ιδρυτικό μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, και πρόσφατα ανταποκρίθηκε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Σωκράτης Δημητριάδης. Ο Δήμος διαθέτει πια ειδικό μηχάνημα, που αφαιρεί τον εναπομείναντα κορμό με το ριζικό του σύστημα και στη θέση του μπορεί να φυτευτεί νέο δένδρο.

Η Θεσσαλονίκη έχει μεγάλη έλλειψη σε πράσινο, κάτι που είναι απαραίτητο και για την ανάσα των πολιτών και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη Δεκεμβρίου, η δενδροφύτευση θα ξεκινήσει στις 11 πμ, από την οδό Τσιμισκή, στη διασταύρωσή της με την οδό Π. Π. Γερμανού.

πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια