Δαρδαμανέλης: Στον Δ. Καλαμαριάς προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με αναπηρία

Δαρδαμανέλης: Στον Δ. Καλαμαριάς προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με αναπηρία

Στον Δήμο Καλαμαριάς προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και ιδιαίτερα των ανθρώπων με αναπηρία. Καθημερινά εντοπίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και ένα ένα τα αντιμετωπίζουμε. Εξασφαλίζουμε την προσβασιμότητα σε δημόσια κτίρια, πάρκα, σχολεία, ώστε η διέλευση να γίνεται χωρίς δυσκολίες και με ασφάλεια” είναι το μήνυμα του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη για την 3η Δεκεμβρίου Παγκόμσια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Ο Δήμος Καλαμαριάς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, έχει ήδη προχωρήσει σε έργα για την εξυπηρέτησή τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

  • Είναι σε εξέλιξη η κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες
  • Τοποθετούνται έξυπνες διαβάσεις και ηχητικά σήματα σε φανάρια
  • Αναμορφώνονται τα πάρκα της πόλης με την κατασκευή ραμπών για την πρόσβαση των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα
  • Εξασφαλίστηκε 1.600.000 ευρώ, από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για την αστική αναζωογόνηση, όπου θα δημιουργηθούν πεζοδρόμια και προσβάσεις για άτομα με αναπηρία
  • Τέλος δρομολογείται η κατασκευή του πρώτου αισθητηριακού πάρκου στην Ελλάδα με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ύψους 411.000 ευρώ. πηγή: thestival.gr
Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια