Νέα μπλόκα στους ανεμβολίαστους για ασφαλή Χριστούγεννα - Τέλος στα μαϊμού πιστοποιητικά νόσησης

Νέα μπλόκα στους ανεμβολίαστους για ασφαλή Χριστούγεννα - Τέλος στα μαϊμού πιστοποιητικά νόσησης

Πιστοποιητικό νόσησης με αρνητικό PCR, μείωση της διάρκειας του πιστοποιητικού νόσησης και «πόρτα» στα Χριστουγεννιάτικα πάρκα εξετάζουν επιτροπή και κυβέρνηση - Εξειδίκευση μέτρων από Πλεύρη και Ζαούτη στις 10:30

Την αυστηρότητα της προς τους ανεμβολίαστους φαίνεται πως επιθυμεί να εξαντλήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να τους πιέσει με κάθε τρόπο να εμβολιαστούν και να θωρακιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η κοινότητα εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων απέναντι στον κορονοϊό.

Η επιτροπή των ειδικών συνεδρίασε χθες και σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήθηκε δυο νέες παρεμβάσεις έτσι ώστε να μπει από την μια φρένο στα μαϊμού πιστοποιητικά νόσησης και από την άλλη, να νιώσουν οι πολίτες ασφαλείς όταν θα κινούνται τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε χώρους που θα είναι γιορτινό το κλίμα.

Συγκεκριμένα όσον αφορά το πιστοποιητικό νόσησης η εισήγηση αναφέρει αυτό να χορηγείται σε όσους προσκομίζουν αρνητικό μοριακό τεστ και όχι και αρνητικό rapid test όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η αιτία πίσω από την αλλαγή αυτή είναι οι ειδήσεις για κυκλώματα χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών μετά από rapid test όπως αυτό που αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες στον Έβρο με συμμετοχή φαρμακοποιού.

Η επιτροπή, δεν εισηγείται μόνο το παραπάνω μέτρο αλλά και να καταστήσει ως προϋπόθεση για να δουλέψει κάποιος τις μέρες των γιορτών σε ένα χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο, οπουδήποτε στην Ελλάδα, να είναι εμβολιασμένος. Αυτό γίνεται για να δημιουργηθεί ένα πλέγμα ασφάλειας καθώς και οι επισκέπτες θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι.

Ειδικά, δε, για τα παιδιά η εισήγηση φέρεται να είναι να μπαίνουν στα θεματικά πάρκα για τα Χριστούγεννα και με self test έως την ηλικία των 16 ετών.

Το τελευταίο σκέλος της εισήγησης για ασφαλή Χριστούγεννα είναι, κατά τις πληροφορίες, η συνέχιση σε τακτικά χρονικά διαστήματα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για τον κορονοϊό με self test για όλο τον πληθυσμό όπως αυτός που θα πραγματοποιηθεί δύο φορές πριν και μετά την εορταστική περίοδο.

Στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ κυβέρνησης και ειδικών είναι επίσης το πιστοποιητικό νόσησης να έχει μικρότερη διάρκεια από τους 6 μήνες που ισχύει σήμερα, ενώ, όπως αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός χτες από το βήμα της Βουλής, έχει ζητήσει από την Επιτροπή των Εμβολιασμών να εξετάσει τη δυνατότητα να συντομευτεί στους 4 μήνες (από 6 που ισχύει σήμερα), το διάστημα μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης, ενισχυτικής δόσης.

Το πρωί, για τα νέα μέτρα, τόσο αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό, όσο και τα συμπληρωματικά θα κάνει εκτενή εξειδίκευση ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεμιστοκλή Ζαούτη στις 10:30.

Επίσης, ως πολύ σημαντική θεωρείται η συνάντηση που θα έχει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε.

πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια