Στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρώτα εγκαίνια του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer, μετά... εμβόλιο

Στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρώτα εγκαίνια του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer, μετά... εμβόλιο

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 11:00 και στη συνέχεια ο Κυρ. Μητσοτάκης θα επιστρέψει στην Αθήνα για να κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό και θα εγκαινιάσει τα γραφεία του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer στις 11 π.μ.. Στη συνέχεια, με την επιστροφή του στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός θα κάνει την γ’ δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Το κέντρο ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer που θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός είναι ένα από τα έξι κέντρα της εταιρείας στον κόσμο. Το χρονικό της επένδυσης ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2019 και μέχρι σήμερα απασχολεί ήδη πάνω από 300 επιστήμονες υψηλού επιπέδου, μεταξύ των οποίων και Έλληνες επιστήμονες που είχαν φύγει στο εξωτερικό και επέστρεψαν στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου και σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ το κέντρο στην πλήρη του εξέλιξη αναμένεται να αυξήσει κατά περισσότερο από 650 εκατομμύρια ευρώ το ΑΕΠ της πόλης και θα προσφέρει στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας.

Η συνολική επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ, όπως γνωστοποίησε πριν λίγο καιρό ο επικεφαλής του δεύτερου hub της εταιρείας στην πόλη, Αντώνης Χατζημανωλάκης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο αμερικανικός κολοσσός "κοιτάζει" πάντα την Ελλάδα και "αν βρεθούν τα κατάλληλα κίνητρα θα προχωρήσει και σε άλλες επενδύσεις". Ο κ. Χατζημανωλάκης, επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα "κουμπώσει" με το ψηφιακό hub, η δημιουργία του οποίου είχε προηγηθεί, αναφέρθηκε στη νέα επένδυση. «Η Pfizer, με 60 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, προχωρά σε δεύτερη εμβληματική επένδυση στη Θεσσαλονίκη». Τα δύο hubs θα εγκατασταθούν σε τέσσερα κτίρια του εμπορικού κέντρου East Plaza, συνολικού εμβαδού 6500 τετραγωνικών, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Ως προς το χρονοδιάγραμμα της "μετακόμισης" των δύο hubs στις νέες εγκαταστάσεις (οι εργαζόμενοι της Pfizer εργάζονται προσωρινά στο κτήριο Zeda), το πρώτο hub θα εγκανιαστεί αύριο από τον πρωθυπουργό ενώ το δεύτερο hub εκτιμάται ότι θα μετακινηθεί στον ίδιο χώρο το 2022-2023.

πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια