Λαχταριστή μπουγάτσα με καραμελωμένα μήλα: Το τέλειο κολατσιό για το γραφείο και το σχολείο

Λαχταριστή μπουγάτσα με καραμελωμένα μήλα: Το τέλειο κολατσιό για το γραφείο και το σχολείο

Ένα γλυκό είναι πάντα μια καλή ιδέα.

Ένα γλυκό, λαχταριστό σνακ είναι ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό, που μπορεί να συνοδεύσει τέλεια τον καφέ μας.

Τι θα έλεγες για μια πεντανόστιμη, αφράτη μπουγάτσα; Ψάχνοντας για μια γλυκιά πίτα, βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για μπουγάτσα με καραμελωμένα μήλα!

Τα μήλα αυτή την εποχή είναι φρέσκα και προσφέρονται για απολαυστικά γλυκά.

Η συνταγή είναι όσο λαχταριστή ακούγεται και γίνεται πολύ πιο εύκολα από ό,τι νομίζεις.

Τα υλικά είναι απλά και η διαδικασία εύκολη και γρήγορη. Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

Για τα μήλα:

5 μήλα

150 γρ. ζάχαρη

1 κ.σ. βούτυρο

κανέλα τριμμένη

Για την κρέμα βανίλια:

70 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια

60 γρ. ζάχαρη

1 λίτρο γάλα

2 φύλλα σφολιάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 700 γρ. γάλα. Στο υπόλοιπο γάλα ρίχνουμε την κρέμα βανίλιας και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Βάζουμε την κατσαρόλα με το γάλα να βράσει.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο για να λιώσει και ρίχνουμε τα μήλα για να βράσουν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσουν.

Στο γάλα που βράζει ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε για να πήξει η κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν μαλακώσουν τα μήλα, ρίχνουμε κανέλα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά για να σταματήσει ο βρασμός.

Λαδώνουμε μια λαμαρίνα και απλώνουμε το ένα φύλλο. Ρίχνουμε την κρέμα και απλώνουμε τα μήλα και κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο.

Ψήνουμε στους 170C στον αέρα για 35-40 λεπτά.

Έτοιμη! Καλή απόλαυση!

Πηγή : bovary.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια