Εγκαινιάστηκαν οι νέοι ξενώνες στο στρατόπεδο «Κώττα» και ο βρεφονηπιακός στο «Καλλιόπη Λύκα» στη Θεσσαλονίκη

Εγκαινιάστηκαν οι νέοι ξενώνες στο στρατόπεδο «Κώττα» και ο βρεφονηπιακός στο «Καλλιόπη Λύκα» στη Θεσσαλονίκη

Τα εγκαίνια του νέου συγκροτήματος ξενώνων της Φρουράς Θεσσαλονίκης στο στρατόπεδο «Κώττα» και του 3ου βρεφονηπιακού σταθμού στο στρατόπεδο «Καλλιόπη Λύκα» πραγματοποιήθηκαν παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση και του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, Αντώνη Οικονόμου. 

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Κυριακή, τα εγκαίνια έγιναν την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου.

Στα εγκαίνια των έργων παρευρέθηκαν επίσης ο διοικητής της 1ης Στρατιάς «Αχιλλέας» αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού «Μέγας Αλέξανδρος», αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Μήττας (στα εγκαίνια του 3ου βρεφονηπιακού σταθμού) και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Χαράλαμπος Αηδονόπουλος (στα εγκαίνια του 3ου βρεφονηπιακού σταθμού).

Αναλυτικότερα, παραδόθηκαν προς χρήση 12 διαμερίσματα ξενώνων από την πλήρη μετατροπή και ανακαίνιση του κτηρίου του παλαιού 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως. Οι νέοι ξενώνες ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες οικιστικές απαιτήσεις και παρέχουν άριστες συνθήκες διαμονής για το στρατιωτικό προσωπικό και τις οικογένειές του.

Ο νέος και σύγχρονος βρεφονηπιακός σταθμός φιλοξενείται στο πάρκο του Γ΄ Σώματος Στρατού στο Πεδίο του 'Αρεως. Είναι δυναμικότητας 18 νηπίων και πλήρως εφοδιασμένος με όλα τα απαραίτητα για τη λειτουργία του μέσα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Ο αρχηγός ΓΕΣ, κατά την επίσκεψή του στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως και στο Γ΄ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και έδωσε κατευθύνσεις για την εκτέλεση της αποστολής του στο προσωπικό.

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια