Θεσσαλονίκη: Με κορωνοϊό τουλάχιστον δέκα εμβολιασμένοι υγειονομικοί στο ΑΧΕΠΑ – Έλεγχοι για πιθανά πλαστά πιστοποιητικά νόσησης

Θεσσαλονίκη: Με κορωνοϊό τουλάχιστον δέκα εμβολιασμένοι υγειονομικοί στο ΑΧΕΠΑ – Έλεγχοι για πιθανά πλαστά πιστοποιητικά νόσησης

Με κορωνοϊό νοσούν τουλάχιστον δέκα υγειονομικοί, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για γιατρούς και λοιπό προσωπικό, η πλειοψηφία των οποίων είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Εμφάνισαν συμπτώματα την περασμένη εβδομάδα και τέθηκαν σε καραντίνα, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Παρά το γεγονός ότι κανένας από αυτούς δεν νοσεί βαριά, επικρατεί ανησυχία στους εργαζόμενους για πιθανή συρροή κρουσμάτων.

Σε δηλώσεις τουο Χαράλαμπος Κοροξενός, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, τονίζει ότι από τη 1 Σεπτεμβρίου απομακρύνθηκαν οι υγειονομικοί που δεν είχαν εμβολιαστεί, όπως ορίζει ο νόμος. «Πρόκειται για 110 άτομα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, οι οποίοι θεωρήθηκαν “υγειονομικές βόμβες”, επειδή ως ανεμβολίαστοι ήταν εν δυνάμει φορείς και διασπορείς του κορωνοϊού. Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι συνάδελφοί μας είναι κι αυτοί μια κινητή βόμβα διασποράς του κορωνοϊού στους χώρους εργασίας, για τους συναδέλφους τους αλλά και για τους ασθενείς».

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει μέριμνα ώστε να ελέγχονται οι εργαζόμενοι όταν μπαίνουν στο νοσοκομείο για να εργαστούν. «Αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον 10 πλήρως εμβολιασμένοι γιατροί και λοιπό προσωπικό βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, οι οποίοι μέχρι να αποδείξουν ότι νοσούν (να εμφανίσουν δηλαδή συμπτώματα και να κάνουν το τεστ) δούλευαν κανονικά στο νοσοκομείο, με ότι αυτό συνεπάγεται».

Ο κ. Κοροξενός δεν κρύβει την έντονη ανησυχία του τονίζοντας πως «Εκ του αποτελέσματος, όπως καταλαβαίνεται, αποδεικνύεται ότι και οι εμβολιασμένοι, αποτελούν κι αυτοί υγειονομική βόμβα».

Την ίδια ώρα, εντατικοί είναι οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης που προσκομίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, μετά τη «βόμβα» που έχει σκάσει με τη διακίνηση πλαστών πιστοποιητικών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το φαινόμενο που έχει πάρει μορφή «χιονοστιβάδας», έχει φτάσει και στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια