Θεσσαλονίκη: Τοποθετήθηκε το Kibo στο 90ο Δημοτικό – Μεγάλη οργή των γονέων (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Τοποθετήθηκε το Kibo στο 90ο Δημοτικό – Μεγάλη οργή των γονέων (ΦΩΤΟ)

Ως «ξαφνική» και «κάτω από τη μύτη μας» καταγγέλλουν στο ThessToday.gr γονείς του 90ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης την τοποθέτηση Kibo στον προαύλιο χώρο, με στόχο τη στέγαση δύο νέων αιθουσών για τη νέα σχολική χρονιά.

Στις 23 Φεβρουαρίου του 2021 είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας γονέων έξω από το σχολείο, αναρτώντας πανό που ανέγραφαν χαρακτηριστικά «όχι αίθουσες – Kibo στην αυλή του σχολείου μας».

90o-dimotiko-diamartyria-thessaloniki-750x430.jpg
90o-dimotiko-diamartyria-thessaloniki-750x430.jpg

Εννιά μήνες αργότερα και με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, η ολοκλήρωση της εγκατάστασης Kibo δεν εμποδίστηκε ούτε από τις προσφυγές του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τη διακοπή των έργων. Πλέον, στον προαύλιο χώρο του 90ου Δημοτικού «κοσμεί» ένα νέο κτήριο που προορίζεται για τη στέγαση δύο νέων αιθουσών για προνήπια.

Θεσσαλονίκη: Τοποθετήθηκε το Kibo στο 90ο Δημοτικό – Μεγάλη οργή των γονέων (ΦΩΤΟ), φωτογραφία-2
Θεσσαλονίκη: Τοποθετήθηκε το Kibo στο 90ο Δημοτικό – Μεγάλη οργή των γονέων (ΦΩΤΟ), φωτογραφία-3

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. των Γονέων και Κηδεμόνων, Πρόδρομος Πετρίδης, μιλώντας στο ThessToday.gr εξέφρασε την οργή του για την τοποθέτηση Kibo στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού, υπογραμμίζοντας πως οι εργασίες έγιναν «την περίοδο του 15Αυγούστου, κάτω από τη μύτη μας».

«Έχει στηθεί το Kibo. Έχουμε κάνει ένα δικαστήριο για να παρθούν ασφαλιστικά μέτρα, ωστόσο δεν έχει επέλθει η διακοπή της εγκατάστασής του και τελευταία έμαθα ότι βάζουν τα υδραυλικά του», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Προδρόμου, συμπληρώνοντας πως την Τετάρτη το Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση για να αποφασίσει με κοινή γραμμή το πώς θα κινηθούν έως το πρώτο κουδούνι, προχωρώντας παράλληλα σε νέες κινητοποιήσεις έξω από το σχολείο.

Θεσσαλονίκη: Τοποθετήθηκε το Kibo στο 90ο Δημοτικό – Μεγάλη οργή των γονέων (ΦΩΤΟ), φωτογραφία-4

Η κατακραυγή των γονέων για την εγκατάσταση Kibo στον προαύλιο χώρο του 90ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης εκφράζεται και μέσα από νέο πανό που έχει αναρτηθεί στα κάγκελα του κτηρίου και αναγράφει χαρακτηριστικά: «Όχι Kibo σε αυλές σχολείων – Θέλουμε ασφαλή σχολική στέγη».

Θεσσαλονίκη: Τοποθετήθηκε το Kibo στο 90ο Δημοτικό – Μεγάλη οργή των γονέων (ΦΩΤΟ), φωτογραφία-5

Το νόημα των συμφραζομένων δικαιολογείται από τις δηλώσεις του Πρόδρομου Πετρίδη, ο οποίος εξηγεί ότι εγκυμονούν κίνδυνοι για την ασφάλεια των παιδιών από την εγκατάσταση των Kibo, ιδίως εν καιρώ πανδημίας. «Φοβόμαστε για το οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά μας εν μέσω πανδημίας αναφορικά με την υγεία και την ασφάλειά τους, θέλουμε τα παιδιά να μπορούν να βγαίνουν διάλειμμα αραιά και με ασφάλεια», κατέληξε ο κ. Πετρίδης.

Θεσσαλονίκη: Τοποθετήθηκε το Kibo στο 90ο Δημοτικό – Μεγάλη οργή των γονέων (ΦΩΤΟ), φωτογραφία-6

Φθορές στο Kibo 

Μπορεί το Kibo να έχει κατασκευαστεί εδώ και λίγες ημέρες, ωστόσο άγνωστοι ήδη το «καλωσόρισαν» με σπρέι. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες του ThessToday.gr, η πίσω πλευρά του κτηρίου έχει βανδαλιστεί και η εικόνα του σίγουρα δεν παραπέμπει σε σχολείο ενός μεγάλου αστικού κέντρου ευρωπαϊκής χώρας.

Θεσσαλονίκη: Τοποθετήθηκε το Kibo στο 90ο Δημοτικό – Μεγάλη οργή των γονέων (ΦΩΤΟ), φωτογραφία-7
Θεσσαλονίκη: Τοποθετήθηκε το Kibo στο 90ο Δημοτικό – Μεγάλη οργή των γονέων (ΦΩΤΟ), φωτογραφία-8

Πηγή: thesstoday.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια