Σε πύρινο κλοιό η χώρα - Δείτε live από δορυφόρο την εικόνα σε όλα τα μέτωπα

Σε πύρινο κλοιό η χώρα - Δείτε live από δορυφόρο την εικόνα σε όλα τα μέτωπα

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα με δεκάδες πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί από την Ηπειρο και τα Γρεβενά μέχρι την Εύβοια, την Αττική και την Πελοπόννησο. Χιλιάδες πυροσβέστες, δασοπυροσβέστες, υπάλληλοι της πολιτικής προστασίας και των ΟΤΑ, εθελοντές και αστυνομικούς δίνουν μάχη στα πύρινα μέτωπα έχοντας αντίπαλό τους εκτός από τις φλόγες και τις καιρικές συνθήκες, αφού οι θερμοκρασίες παραμένουν πολύ υψηλές. Μόνο το τελευταίο εικοσιτετράωρο σημειώθηκαν 98 νέες πυρκαγιές, όπως είπε χτες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας ενεργούσαν συνολικά σε 154 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων σε 64 μέτωπα ταυτόχρονα. Τα κύρια πύρινα μέτωπα είναι στην Αττική, στην Εύβοια, στη Μεσσηνία και στην Ηλεία, τη στιγμή που ανθεκτικές στα μέσα πυρόσβεσης αποδείχθηκαν και οι πυρκαγιές σε Μάνη, Τολοφώνα Φωκίδας, Φθιώτιδα, Κρήτη και Γρεβενά.

Πανέμορφα δάση, χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες αλλά και εκατοντάδες σπίτια, κι επιχειρήσεις έχουν γίνει στάχτη σε όλη τη χώρα, ενώ συνεχώς γίνονται νέες εκκενώσεις περιοχών για να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι.

Στον τραγικό απολογισμό της χθεσινής ημέρας είναι και ο θάνατος ενός 38χρονου εθελοντή πυροσβέστη στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, αλλά και ο αιφνίδιος χαμός του Προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου από ανακοπή καρδιάς, στο εργοστάσιό του στο Κρυονέρι, περιοχή που βρέθηκε μέσα στις φλόγες.

Για να έχετε συνολική κάτοψη, δείτε ζωντανά από δορυφόρο, την εικόνα σε όλα τα πύρινα μέτωπα και περιηγηθείτε στο χάρτη στο σημείο ακριβώς που θέλετε.

πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια