Έκκληση πρύτανη ΠΑΜΑΚ για εμβολιασμό φοιτητών -ΕΠΜ: «Ναι» στο διά ζώσης μοίρασμα βιβλίων

Έκκληση πρύτανη ΠΑΜΑΚ για εμβολιασμό φοιτητών -ΕΠΜ: «Ναι» στο διά ζώσης μοίρασμα βιβλίων

Έκκληση προς όλους τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για εμβολιασμό απευθύνει ο πρύτανης Στέλιος Κατρανίδης, με μήνυμα «πάρτε τη ζωή σας χέρια σας: εμβολιαστείτε».

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για το νέο ακαδημαϊκό έτος, ο Στέλιος Κατρανίδης απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους φοιτητές να εμβολιαστούν κατά της covid-19, ενώ την ίδια ώρα ο Εκδοτικός Οίκος ΠΑΜΑΚ εκφράζει την επιθυμία για δια ζώσης διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.

Ο Πρύτανης προτρέπει τους φοιτητές να μην αφήσουν την κατάσταση στην τύχη, αλλά να εμπιστευτούν την επιστημονική κοινότητα και να αξιοποιήσουν τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Παράλληλα, δύο νέοι άνθρωποι, δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου από τα Τμήματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων καλούν τους συμφοιτητές τους να εμβολιαστούν, ώστε να επιστρέψουν από τον Σεπτέμβριο με ασφάλεια στον φυσικό τους χώρο, που είναι οι αίθουσες και τα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου.

Η Διευθύντρια Εκδόσεων του ΠΑΜΑΚ, Ιωάννα Δανδέλια, μιλώντας στο ThessToday.gr εξηγεί ότι το βίντεο-έκκληση έρχεται ως συνέχεια των ενεργειών μιας ενεργής Πανεπιστημιακής κοινότητας που διατηρεί τους δεσμούς της με τους φοιτητές. Έχει προηγηθεί η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με θετική στάση για την διά ζώσης λειτουργία από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει καθολικός εμβολιασμός, εργαζομένων και φοιτητών στο Πανεπιστήμιο.

«Οι Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας ως ένας ακόμη εκδοτικός οίκος, αυτή τη φορά στους κόλπους ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος, επιθυμούμε όσο τίποτε άλλο να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα που θα μας δώσει τη δυνατότητα να διανέμουμε δια ζώσης τα πανεπιστημιακά συγγράμματα», τόνισε χαρακτηριστικά. Όπως σημειώνει η ίδια, «μια ακόμη πτυχή της πανδημίας που όχι μόνο θα επαναφέρει μια σημαντική διαδικασία σύνδεσης και κοινωνικής επανένταξης των φοιτητών στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και θα ανακουφίσει τους εκδοτικούς οίκους που εδώ και ενάμισι χρόνο έχουν επωμιστεί αποκλειστικά και με δική τους ευθύνη την οικονομική και την ρεαλιστική διαχείριση της αποστολής των βιβλίων μεμονωμένα σε κάθε φοιτητή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς».

«Είμαστε περήφανοι – Ελπίζουμε το υπουργείο Παιδείας να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια»

Η διευθύντρια των Εκδόσεων του ΠΑΜΑΚ επισημαίνει επίσης ότι «είμαστε περήφανοι που το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εκφράζει ως ένα από τα πρώτα ακαδημαϊκά ιδρύματα στη χώρα δια μέσου της πρυτανικής αρχής του αυτό το κάλεσμα στους φοιτητές αναλαμβάνοντας έναν ρόλο όχι μόνο εκπαιδευτικό αλλά και κοινωνικό για την ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων που καλεί να βρεθούν και πάλι με υπευθυνότητα και δημιουργικότητα στους χώρους του», ενώ κλείνοντας πρόσθεσε: «Ελπίζουμε το υπουργείο Παιδείας να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες όλων των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την ομαλή επανεκκίνηση της διαεκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία».

Πηγή: thesstoday.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια