Τέσσερις ασκήσεις μέσα στο νερό για 100% ενδυνάμωση και καύση λίπους

Τέσσερις ασκήσεις μέσα στο νερό για 100% ενδυνάμωση και καύση λίπους
Τέσσερις ασκήσεις μέσα στο νερό για 100% ενδυνάμωση και καύση λίπους

Η κ. Ελευθερία Αναγνωστοπούλου γυμνάστρια με ειδίκευση στο Aqua Aerobic- Aqua Pilates βουτάει στο νερό και παραδίδει μαθήματα ενδυνάμωσης για όλο το σώμα. Ας βουτήξουμε μαζί της!

Η προπόνηση HIIT (διαλειμματική υψηλής έντασης ) είναι πολύ αποδοτική και καθίσταται ακόμη πιο αποτελεσματική όταν γίνεται μέσα στο νερό, με τη μορφή HIIT Aqua Pilates. Ακολουθούν τέσσερις ασκήσεις μέσα στο νερό με στόχο τηνενδυνάμωση όλου του σώματος.

Οι ασκήσεις αυτές περιλαμβάνουν:

1. Ενεργοποίηση – ενδυνάμωση κοιλιακής χώρας
2. Ενδυνάμωση ποδιών – γλουτιαίων
3. Ενεργοποίηση – ενδυνάμωση ωμικής ζώνης – θωρακικών μυών
4. Συναγωνιστές μύες: μύες του βραχίονα (δικέφαλοι,τρικέφαλοι)

Με τις παρακάτω ασκήσεις επιτυγχάνεται αύξηση καρδιακής συχνότητας-καύση λίπους, ενδυνάμωση όλου του σώματος, αποφόρτιση της σπονδυλικής στήλης  και ανακούφιση από οστικούς – νευρομυϊκούς πόνους.

Ώμοι και πόδια

Με τις παρακάτω ασκήσεις επιτυγχάνεται ενδυνάμωση κοιλιακών, τετρακέφαλων και ωμικής ζώνης – θωρακικών μυών

Ενδυνάμωση άνω κορμού

Με την παρακάτω άσκηση επιτυγχάνεται ενεργοποίηση – ενδυνάμωση κοιλιακής χώρας, ενδυνάμωση προσαγωγών – απαγωγών, ενεργοποίηση – ενδυνάμωση ωμικής ζώνης – θωρακικών μυών καθώς και των συναγωνιστών μυών (μύες του βραχίονα – δικέφαλοι,τρικέφαλοι).

Με την άσκηση αυτή επιτυγχάνεται αύξηση καρδιακής συχνότητας-καύση λίπους, ενδυνάμωση όλου του σώματος, αποφόρτιση σπονδυλικής στήλης,  ανακούφιση από οστικούς – νευρομυϊκούς πόνους, βελτίωση του εύρους κίνησης και ξεμπλοκάρισμα των δυσκίνητων αρθρώσεων

Παραλλαγή της άσκησης hundred του Pilates μέσα στο νερό

πηγή: ygeiamou.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια