Κ. Νοτοπούλου: Ο Κ. Μητσοτάκης κόντρα στους Θεσσαλονικείς που θέλουν τα αρχαία της Βενιζέλου στη θέση τους

Κ. Νοτοπούλου: Ο Κ. Μητσοτάκης κόντρα στους Θεσσαλονικείς που θέλουν τα αρχαία της Βενιζέλου στη θέση τους

Σε έρευνα της κοινής γνώμης που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», οι Θεσσαλονικείς «προκρίνουν με αδιαμφισβήτητο τρόπο, τόσο την κατασκευή του ΜΕΤΡΟ (7 στους 10) σε σχέση με τα υπόλοιπα έργα, όσο και την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου με τα αρχαία να παραμείνουν στη θέση τους (2 στους 3)», ξεκαθαρίζει η βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου σε ανακοίνωσή της.

Βέβαια, «το ερώτημα που προκύπτει είναι: ποια κυβέρνηση, ποιος πρωθυπουργός και ποιος δήμαρχος θα τολμήσει να αγνοήσει τη θέληση του πολιτών, να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο την κατασκευή του ΜΕΤΡΟ, να προχωρήσει στην καταστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών της πόλης και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, στηριζόμενοι απλά στην οριακή και αμφιλεγόμενη πλειοψηφία της μιας μόνον ψήφου, με την οποία λήφθηκε η απόφαση του ΣΤΕ;», διερωτάται η κ. Νοτοπούλου στην ανακοίνωσή της.

Ακολούθως ζητά «να μην υπάρχει καμία παρανόηση και σύγχυση, τις οποίες επιχειρούν η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της με σκοπό να αποσείσουν τις ευθύνες τους, διαστρεβλώνοντας την απόφαση», καθώς «αυτή δεν επιβάλλει την καταστροφή των αρχαίων, απλά παραπέμπει την απόφαση στην κυβέρνηση».

Υπό αυτό το πρίσμα, «η απόφαση, οι συνέπειες της και οι ευθύνες που τη συνοδεύουν, ανήκουν εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση και στη σημερινή διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία πρωτοστατεί στη διάπραξη του εγκλήματος», συνεχίζει η κ. Νοτοπούλου.

«Είναι φανερό ότι η αρχή «ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ», η οποία καθόρισε τη στάση μας απέναντι στο εμβληματικό για την πόλη μας έργο από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τη θέληση των συμπολιτών μας», υποστηρίζει η βουλευτής και προσθέτει δηκτικά: «Αυτή την αρχή η κυβέρνηση και η σημερινή διοίκηση του Δήμου, τη μετέτρεψαν σε «ΟΥΤΕ ΑΡΧΑΙΑ, ΟΥΤΕ ΜΕΤΡΟ».

«Σήμερα», συμπληρώνει η κ. Νοτοπούλου, «διαπιστώνουν ότι έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τη θέληση των Θεσσαλονικέων» και συνεπώς «είναι καιρός να αναλογιστούν το λάθος τους, να αλλάξουν στάση και να κλείσουν τον φαύλο κύκλο της αδιαφορίας για την πόλη και των καθυστερήσεων της κατασκευής του ΜΕΤΡΟ που άνοιξε και συνεχίζει η ΝΔ εδώ και δεκαετίες».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι το κόμμα της έχει προτείνει δημόσια «να δοθεί η βασική γραμμή του ΜΕΤΡΟ με τους 12 από τους 13 σταθμούς μέχρι το τέλος του 2022 και να ολοκληρωθεί ο σταθμός της Βενιζέλου αργότερα, κάτι που μπορεί να γίνει και εξάλλου είναι μια πρακτική που ακολουθήθηκε στο ΜΕΤΡΟ της Αθήνας. Γιατί όχι και στη Θεσσαλονίκη;».

Διαμηνύει, δε, ότι «οι Θεσσαλονικείς δεν ανέχονται άλλες καθυστερήσεις».

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια