ΔΕΘ- Τζήκας: Σε όφελος της πόλης το Σχέδιο Ανάπλασης

ΔΕΘ- Τζήκας: Σε όφελος της πόλης το Σχέδιο Ανάπλασης

Η ΔΕΘ- Helexpo συνεχίζει στην υλοποίηση του σχεδιασμού της για την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου Θεσσαλονίκης, μετά την απόρριψη, αργά εχθές το βράδυ, από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, της  εισήγησης της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων, για να κριθούν διατηρητέα τα περίπτερα 6,8 και 2.

Ο Τάσος Τζήκας δήλωσε σχετικά:

«Με την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι το Σχέδιο που έχει η ΔΕΘ – Helexpo υποβάλλει, είναι στην σωστή κατεύθυνση, σε όφελος της πόλης, των πολιτών και βεβαίως βοηθάει την Έκθεση να παίξει ένα σημαντικό ρόλο σαν εκθεσιακό κέντρο στη Ν.Α. Ευρώπη».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Π.Δ. που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, διατηρούνται από τα υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις, τα εξής πέντε που είχαν άλλωστε προταθεί και από τον κύριο του έργου: Mακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Πύργος ΟΤΕ, Περίπτερο ESSO PAPPAS, Πύλη- τόξο και στέγαστρο της Πλατείας ΧΑΝΘ, Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Σημειώνεται ότι μεταξύ 21 και 23 Ιουλίου, συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη η Κριτική Επιτροπή του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, ώστε να επιλέξει την καλύτερη προτεινόμενη λύση, από τις 15 μελέτες που έχουν προκριθεί στη Β’ Φάση του διαγωνισμού

πηγή: grtimes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια