Πέτσας: Οι αρνητές του εμβολίου δε θα αποτρέψουν το τείχος ανοσίας (VIDEO)

Πέτσας: Οι αρνητές του εμβολίου δε θα αποτρέψουν το τείχος ανοσίας (VIDEO)

Ότι οι αρνητές του εμβολίου δε μπορούν να αποτρέψουν το τείχος της ανοσίας, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας από τη Θεσσαλονίκη, μετά το τέλος της συνάντησης που πραγματοποίησε στο δημαρχείο Καλαμαριάς με τον δήμαρχο Γιάννη Δαρδαμανέλη.

Ερωτηθείς σχετικά με τις χθεσινές μαζικές συγκεντρώσεις ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι: «Συνήθως αυτοί που έχουν μία άρνηση εκ πεποιθήσεως κάνουν δυσανάλογα μεγάλη φασαρία σε σχέση με τον όγκο τους. Όλες οι μετρήσεις στην Ελλάδα δείχνουν ότι οι αρνητές του εμβολίου είναι περίπου από 11 έως 13-14%. Είναι ένα σεβαστό νούμερο, δημοκρατία έχουμε, μπορεί ο καθένας να εκφράζει την άποψή του, δεν είναι ικανό όμως αυτό το ποσοστό να αποτρέψει το τείχος της ανοσίας. Εμείς απευθυνόμαστε σε αυτούς τους συμπολίτες μας που είναι επιφυλακτικοί και αναβλητικοί και τους λέμε είναι τώρα η ώρα να κάνεις το εμβόλιο, προκειμένου να θωρακίσεις τον εαυτό σου, τους οικείους σου και το κοινωνικό σύνολο.

Για δε τους αρνητές αυτό που έχει σημασία είναι όλοι να αντιληφθούν ότι σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις κυρίως κινδυνεύουν οι ίδιοι από μία διασπορά που θα τους πλήξει. Επομένως εγώ θα ήθελα να παρακαλέσω να ακούμε την επιστήμη και να βάζουμε έναν φραγμό στον ανορθολογισμό».

Σχετικά με τη καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού που οργανώνεται σε συνεργασία με τους δήμους όλης της χώρας, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι περιλαμβάνει πολλές δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα. «Αποφασίσαμε να ενώσουμε δυνάμεις, όπως κάνουμε παντού σε όλη την Ελλάδα για να επιταχύνουμε ένα ήδη επιτυχημένο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Αυτό θα το κάνουμε με δράσεις επικοινωνίας σε όσους είναι αναποφάσιστοι, επιφυλακτικοί. Πώς θα το κάνουμε αυτό; Είπαμε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως την ανάρτηση της αφίσας του Ιατρικού Συλλόγου στα καταστήματα όχι μόνο τα δημοτικά αλλά και τα εμπορικά, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έτσι ώστε ο πολίτης να βλέπει το παράδειγμα του γιατρού του και να σπεύδει κι εκείνος να εμβολιαστεί. Δράσεις όπως ερωτήσεις απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα που θέτουν οι πολίτες όταν έχουν κάποιες απορίες, που θα κυκλοφορήσουν σε φυλλάδια του δήμου και φυσικά δράσεις ενημέρωσης», ανέφερε.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης χαιρετίζει την απόφαση της πολιτείας ώστε οι εμβολιασμοί να μπορούν να γίνονται κατ’ οίκον και στα ιατρεία των ιδιωτών γιατρών, να επιστρέψουν δηλαδή οι εμβολιασμοί στον φυσικό τους χώρο, που είναι τα ιατρεία και οι μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας, ο οποίος τόνισε πως άνω του 90% των γιατρών, νοσοκομειακών και ιδιωτών, έχει εμβολιαστεί κι εκεί βασίζεται η καμπάνια που έχει οργανώσει ο ΙΣΘ για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες που είναι διστακτικοί να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, με τίτλο «Εμείς εμβολιαστήκαμε. Εσύ; Μην περιμένεις το φθινόπωρο. Κλείσε το ραντεβού σου τώρα».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ενόψει της αύξησης των κρουσμάτων που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα πρέπει όσοι δεν θωρακίστηκαν απέναντι στην πανδημία πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, γιατί «το δίλημμα δεν είναι εμβολιάζομαι ή δεν εμβολιάζομαι, το δίλημμα είναι κολλάω κορωνοϊό ή είμαι εμβολιασμένος και προστατεύομαι. Η επιστήμη θα πρέπει να απαντήσει απέναντι στον σκοταδισμό».

«Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης είμαστε στο πλευρό της πολιτείας σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την υγειονομική κάλυψη του κόσμου, σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τον εμβολιασμό για τη συγκεκριμένη πανδημία, προσπαθώντας κι εμείς να βάλουμε το λιθαράκι μας για να μπορέσουμε να γλιτώσουμε από αυτήν την ιστορία μια ώρα αρχύτερα», είπε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης, σημειώνοντας ότι η αύξηση των κρουσμάτων θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους και πρέπει ίσως να πάρουμε κι άλλα μέτρα για να βγούμε αλώβητοι από αυτήν την πανδημία.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στην Καλαμαριά η διαχείριση της πανδημίας πηγαίνει καλά σε οργανωτικό επίπεδο.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο σήμερα το πρωί, συζητήθηκαν επίσης τα έργα που προωθεί ο δήμος, όπως η διάνοιξη της οδού Πόντου, αλλά και οι παρεμβάσεις που προγραμματίζει για χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, τα οποία όπως είπε ο δήμαρχος πρέπει να τρέξουν γρήγορα.

Πέτσας: Οι αρνητές του εμβολίου δε θα αποτρέψουν το τείχος ανοσίας (VIDEO), φωτογραφία-1
Πέτσας: Οι αρνητές του εμβολίου δε θα αποτρέψουν το τείχος ανοσίας (VIDEO), φωτογραφία-2
Πέτσας: Οι αρνητές του εμβολίου δε θα αποτρέψουν το τείχος ανοσίας (VIDEO), φωτογραφία-3

Πηγή: grtimes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια