Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Food Truck Park – Cocktails και burgers σε VW του ’73

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Food Truck Park – Cocktails και burgers σε VW του ’73

Το πρώτο Food Truck Park στην Ελλάδα είναι γεγονός και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη! Κινητές μονάδες εστίασης έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα στη διασκέδαση και να της δώσουν έναν άλλον πιο καλοκαιρινό και φρέσκο «αέρα». Αναπαλαιωμένα οχήματα, πλήρως αυτόνομα και λειτουργικά έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούν τον κόσμο σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με pop επιρροές και φρέσκια διάθεση.

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Food Truck Park – Cocktails και burgers σε VW του ’73, φωτογραφία-1

Η ιδέα «γεννήθηκε» εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, που άλλαξε τις ανάγκες μας αλλά και τον τρόπο της διασκέδασης. Πέντε νέοι άνθρωποι έβαλαν κάτω τις ιδέες και τις γνώσεις του κι έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Η κ. Ιωάννα Κωνσταντινίδου, οικονομολόγος και μία εκ των συνιδιοκτητών του Food Truck Park SKG περιγράφει στo Thestival ότι: “Η κατάσταση της πανδημίας μας οδήγησε στο να σκεφτούμε πιο μακριά και να αφουγκραστούμε την πραγματική ανάγκη του κόσμου για κάτι διαφορετικό. Έναν χώρο που να μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες διασκέδασης, να είναι σε εξωτερικό χώρο και παράλληλα να ξεφεύγει από τα τετριμμένα. Έτσι, με πολύ προσπάθεια υλοποιήσαμε την ιδέα μας και το αποτέλεσμα θεωρούμε ότι μας δικαίωσε. Η ομάδα μας αποτελείται από άτομα που ασχολούνται χρόνια με την εστίαση όπως ο Κρίτων Κανέβας, η Χριστίνα Παυλοπούλου και ο Γρηγόρης Ρουσίδης αλλά παράλληλα και άτομα από άλλους επιστημονικούς κλάδους, όπως εγώ και η μηχανικός Υπατία Κωνσταντινίδου. Αυτός ο συνδυασμός είναι που έκανε και τη διαφορά στο όλο project, ότι δηλαδή είμαστε επαγγελματίες από διαφορετικούς τομείς με κοινό σκοπό την πρωτοπορία. Φυσικά, καίριο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και στη διαμόρφωση του Food Truck Park SKG έπαιξε η αρχιτέκτονας Καλιρρόη Τζιμίκα που ανέλαβε τον σχεδιασμό του project και υλοποίησε την ιδέα μας”.

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Food Truck Park – Cocktails και burgers σε VW του ’73, φωτογραφία-2

Η ίδια εξηγεί ότι Τα Food Truck Parks είναι ένας θεσμός που λειτουργεί χρόνια στο εξωτερικό και «ήρθε στην Ελλάδα για να μείνει. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάει πρώτη φορά από τη Θεσσαλονίκη. Τον χώρο μας θα τον βρείτε στην περιοχή της Πυλαίας, Καπετάν Ντόγρα 31 ενώ η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη είτε από την έξοδο του περιφερειακού των Κωνσταντινοπολίτικων είτε με τις συγκοινωνίες της Άνω Τούμπας».

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Food Truck Park – Cocktails και burgers σε VW του ’73, φωτογραφία-3

Brunch, cocktails και λουκουμάδες σε vintage οχήματα

Το Food Truck Park SKG λειτουργεί εδώ και τρεις εβδομάδες κι έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων. Στα αναπαλαιωμένα οχήματα μπορεί να απολαύσει κανείς δροσερά cocktails και milkshakes, να γευτεί λαχταριστούς λουκουμάδες και να φάει το brunch του σ’ έναν χώρο τελείως ξεχωριστό. «Στον χώρο μας φιλοξενούνται οι “The Vanners” με ένα VW T2 Van του 1973 που έχει μετατραπεί σε ένα κινητό καφέ μπαρ και προσφέρει καφέ, σπιτικά αναψυκτικά, φρέσκα smoothies, λαχταριστά milkshakes και φυσικά δροσερές μπύρες και μοναδικά cocktails. Ακόμη, οι “Mammys Caravan” με το VW T2 Van τους έχουν την κρεπερί του χώρου, στην οποία θα βρει κανείς αλμυρές και γλυκές γεύσεις όπως αφράτα donuts, λαχταριστές βάφλες, παγωτό και φυσικά το αγαπημένο μας brunch ενώ παράλληλα προσφέρουν πληθώρα Vegan επιλογών. Επιπρόσθετα, το “Καρτέλ των Γεύσεων” το οποίο φιλοξενείται στο χώρο μας προσφέρει μοναδικές επιλογές burger και πατάτες που όμοια τους δεν θα βρείτε, μέσα από ένα Mercedes 614D. Παράλληλα, τις προσεχείς ημέρες αναμένεται και η άφιξη ακόμη μίας καντίνας που θα προσφέρει Hot Dogs”, αναφέρει η κ. Κωνσταντινίδου.

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Food Truck Park – Cocktails και burgers σε VW του ’73, φωτογραφία-4

Τέλος, η ίδια λέει ότι: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ευγνώμονες για τις κριτικές και την απήχηση του κόσμου. Είναι γεγονός ότι στην πόλη μας οι επιλογές για φαγητό και διασκέδαση είναι συγκεντρωμένες στην περιοχή του κέντρου, όμως τα τελευταία χρόνια είναι εμφανής η ανάγκη για αποκέντρωση και ύπαρξη χώρων διασκέδασης και σε άλλες περιοχές. Ο χώρος μας έχει διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο που καταφέραμε να καλύπτει τόσο την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο άλλο μέρος και παράλληλα είναι εύκολα και γρήγορα προσβάσιμος από όλες τις περιοχές της πόλης μας».

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Food Truck Park – Cocktails και burgers σε VW του ’73, φωτογραφία-5

Πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια