Θεσσαλονίκη: Ένταση μεταξύ Αστυνομίας και φοιτητών έξω από το ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Ένταση μεταξύ Αστυνομίας και φοιτητών έξω από το ΑΠΘ

Ένταση επικράτησε έξω από το ΑΠΘ μεταξύ συγκεντρωμένων και αστυνομίας, η οποία διεξάγει επιχείρηση μετά τα κορωνοπάρτι που γίνονται στο campus.

Η ένταση ξεκίνησε όταν ένας αστυνομικός έπιασε από τον λαιμό δημοσιογράφο, όπως ο ίδιος καταγγέλει, ο οποίος εκείνη την ώρα τραβούσε βίντεο. Στο σημείο επικράτησε αναταραχή και μετά από λίγα λεπτά η αστυνομία υποχώρησε στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Μερίδα ατόμων έσπρωξε κάδους προς τους αστυνομικούς και όλοι οι συγκεντρωμένοι κατέβηκαν στο οδόστρωμα. Μετά από νέα ένταση, η πλειοψηφία των αστυνομικών δυνάμεων αποχώρησε, ενώ στο σημείο παραμένουν δύο διμοιρίες.

Η κυκλοφορία επί της Εθνικής Αμύνης διακόπηκε για περίπου μία ώρα, ενώ λίγο μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων οι συγκεντρωμένοι ξαναεισήλθαν στο ΑΠΘ, όπου και παραμένουν.

Λίγο αργότερα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν εκ νέου στο πάρκο της Μελενίκου απέναντι από την πύλη εισόδου της Φιλοσοφικής. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που βρίσκονταν μέσα στο campus κινήθηκαν κι εκείνοι στο ίδιο ύψος από την πλευρά του ΑΠΘ, άναψαν πυρσούς και φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομίας, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο.

Να σημειωθεί πως ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται από νωρίς το απόγευμα περιμετρικά του ΑΠΘ πραγματοποιώντας ελέγχους σε άτομα που επιχειρούν να εισέλθουν στον χώρο του πανεπιστημίου στο πλαίσιο αποτροπής των κορωνοπάρτι, επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε άτομα που έχουν ακαδημαϊκή ή φοιτητική ταυτότητα.

πηγή: voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια