Καλοκαιρινή μαρμελάδα καρπούζι, έτοιμη σε 10 λεπτά

Καλοκαιρινή μαρμελάδα καρπούζι, έτοιμη σε 10 λεπτά

Το καρπούζι είναι το φρούτο του καλοκαιριού.

Αν ένα φρούτο έχει συνδεθεί απόλυτα με το καλοκαίρι μας αυτό είναι το καρπούζι. Δροσερό και νόστιμο, το απολαμβάνουμε στη θάλασσα, δεν λείπει από το ψυγείο του σπιτιού μας και φυσικά είναι το αγαπημένο επιδόρπιο μετά το φαγητό

Τα τελευταία χρόνια. το καρπούζι σερβίρεται ως σαλάτα με φέτα σε όλα τα καλά εστιατόρια, ενώ τη διάσημη καρπουζόπιτα της Μήλου τη δοκιμάζουν όλοι οι επισκέπτες του νησιού. Πλέον, το καρπούζι τρώγεται με περισσότερους τρόπους και ποτέ δε χορταίνουμε να δοκιμάζουμε γεύσεις που κρύβουν μέσα τους όλα τα αρώματα του καλοκαιριού.

Μια δροσερή πρόταση για να απολαύσεις το καρπούζι είναι να φτιάξεις μαρμελάδα. Έτσι, ακόμα και αν είναι άνοστο, αντί να το πετάξεις, δημιουργείς το ιδανικό άλειμμα για το πρωινό σου.

Ο Τάσος Αντωνίου -aka Μαμά Πεινάω- έχει την τέλεια συνταγή για δροσερή μαρμελάδα καρπούζι, την οποία μπορείς να τη φτιάξεις μέσα σε 10 λεπτά και η συγκεκριμένη ποσότητα βγαίνει για 6 μερίδες.

Υλικά

6 κούπες καρπούζι ψίχα, χωρίς κουκούτσια

5 κούπες ζάχαρη

1/2 κούπα χυμό λεμόνι

1 ξυλαράκι κανέλα

25 γρ. τζίντζερ

αστεροειδή γλυκάνισο

1 κλωνάρι βανίλια

80 γρ. πηκτίνη (τη βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ)

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε το καρπούζι από το φλοιό του και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα.

Προσθέτουμε στη κατσαρόλα και τη ζάχαρη και αφού πάρει μία βράση ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε μια ώρα περίπου να βράσει σε μέτρια φωτιά.

Μόλις το καρπούζι έχει την επιθυμητή υφή (τραγανό αλλά να λιώνει στο στόμα), ρίχνουμε την πηκτίνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει 5 λεπτά ακόμα.

Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.

Πηγή: bovary.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια