Ζέρβας-Φραγκάκης: Συνάντηση για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Ζέρβας
Ζέρβας

Η δυναμική της Θεσσαλονίκης κατά την επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού και το σχέδιο για την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθές (20/5), ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, με τη συμμετοχή και της αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρίας Καραγιάννη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, έγινε εκτενής αναφορά στο ζήτημα της ανάπτυξης του οδικού τουρισμού. “H Θεσσαλονίκη μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της τουριστικής ανάπτυξης”, τονίστηκε από τις δύο πλευρές, ενώ παρουσιάστηκαν σειρές δράσεων τις οποίες προγραμματίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης συνεργαζόμενος με φορείς της πόλης για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος, συνδυάζοντας πολιτισμό και γαστρονομία.

Παράλληλα έγινε αναφορά και στις νέες ευκαιρίες στον τομέα του τουρισμού, που δημιουργεί και η ενδυνάμωση του ρόλου του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, το οποίο έπειτα από πολλά χρόνια γίνεται και πάλι home port, δηλαδή λιμάνι έναρξης και τερματισμού κρουαζιέρας. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου αλλά και με τις Σποράδες. Ακόμη, συζητήθηκαν το νέο τοπίο και οι νέες προοπτικές που διαμορφώνονται με την αναβάθμιση του αεροδρομίου “Μακεδονία”, το οποίο προσελκύει πλέον περισσότερες πτήσεις από δυναμικές χώρες-στόχους.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια