Θεσσαλονίκη: Ποιο είναι το νέο μοντέλο πελάτη στην εστίαση

Θεσσαλονίκη: Ποιο είναι το νέο μοντέλο πελάτη στην εστίαση

Επιμήκυνση του ωραρίου κατά μισή ώρα ζητούν οι εκπρόσωποι της εστίασης - «Κάθε εβδομάδα και καλύτερα», λένε για την κίνηση

Ο κορωνοϊός και οι περιορισμοί που έχει επιφέρει στην καθημερινότητά μας, ακόμη και τώρα που οδεύουμε σε μια διαφορετική κανονικότητα, δημιουργεί ένα νέο... μοντέλο πελάτη για την εστίαση.

Πλέον, όπως λένε στη Voria.gr άνθρωποι της εστίασης, ο Θεσσαλονικιός που θέλει να βγει για να απολαύσει το φαγητό ή το ποτό του είναι περισσότερο προσαρμοστικός, υποψιασμένος για το τι θέλει, επιλεκτικός, αλλά και προσεκτικός καθώς εκτιμά περισσότερο, από ό,τι παλαιότερα, τα καταστήματα που τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Συχνά όταν τηλεφωνούν για κράτηση οι πελάτες ζητούν κάποιο απομονωμένο τραπέζι, ενώ μας ρωτούν αν τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα προστασίας» λέει ο εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης», επιχειρηματίας και πρώην βουλευτής με το Ποτάμι, Νίκος Νυφούδης, υπογραμμίζοντας πως πλέον οι κρατήσεις για φαγητό, μετά και την επιμήκυνση του ωραρίου, είναι κατά κύριο λόγο μεταξύ 21:00 με 21:30, όταν στις εποχές προ κορωνοϊού ήταν μια ώρα αργότερα.

Οι Θεσσαλονικείς φαίνεται να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα με αποτέλεσμα, όπως λέει ο κ. Νυμφούδης, κάθε εβδομάδα η κίνηση στην εστίαση να είναι όλο και καλύτερη.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, δημιουργείται μια καινούργια ζώνη κατανάλωσης, νωρίτερα χρονικά από ό,τι στο παρελθόν, την ώρα που οι ζώνες κατανάλωσης που υπήρχαν μετά τα μεσάνυχτα, κυρίως για τα μπαρ - κλαμπ, δεν υφίστανται. Είναι χαρακτηριστικό πως επί του παρόντος, με τα μέτρα που ισχύουν, περίπου το 30% των καταστημάτων εστίασης (είτε γιατί δεν έχουν εξωτερικούς χώρους είτε γιατί είναι μπαρ και έχουν αποκλειστικά ΚΑΔ για βραδινή διασκέδαση) δεν λειτουργούν.   

Το τοπίο μάλιστα για τις εν λόγω επιχειρήσεις είναι θολό για το πότε θα επανεκκινήσουν, με τους ιδιοκτήτες τους να δηλώνουν ανήσυχοι και προβληματισμένοι για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Επιμήκυνση του ωραρίου κατά μισή ώρα

Μείζονος σημασίας προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα για περισσότερες κρατήσεις και κατανάλωση χαρακτηρίζει ο κ. Νυμφούδης την περαιτέρω, κατά μισή ώρα, επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Σημειώνεται πως από τις 14 Μαΐου εστιατόρια, μπαρ και καφέ μετά την παράταση στο ωράριο ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών, κλείνουν στις 00:15.

Αναφορικά με τη μη ύπαρξη μουσικής στα καταστήματα εστίασης -ενδεχομένως στις αρχές του Ιουνίου να επανέλθει- επί του παρόντος δεν φαίνεται να αποτελεί αγκάθι, καθώς όταν οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε πολυσύχναστα σημεία και οι θαμώνες αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους τότε εκ των πραγμάτων καμία μελωδία δεν είναι εφικτό να ακουστεί.

Πάντως σε περιπτώσεις που υπάρχει ησυχία, προκειμένου να μην ενοχλείται το ένα τραπέζι από τις συζητήσεις του άλλου, εκπρόσωποι της εστίασης υπογραμμίζουν πως καλό θα ήταν να υπάρχει μουσική σε χαμηλή στάθμη και όχι σε αυτή που συνήθως παίζει, δηλαδή στα 82 decibel.

Πηγή: voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια