Στο δημαρχείο Καλαμαριάς αύριο ο Κ. Μητσοτάκης -Συνάντηση με τον δήμαρχο Γ. Δαρδαμανέλη

Στο δημαρχείο Καλαμαριάς αύριο ο Κ. Μητσοτάκης -Συνάντηση με τον δήμαρχο Γ. Δαρδαμανέλη

Το δημαρχείο Καλαμαριάς θα επισκεφθεί αύριο στις 5.30 το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για να παραστεί στα εγκαίνια αναβάθμισης του αεροδρομίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Ο πρωθυπουργός θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη, τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr ζήτησε να συναντήσει προσωπικά, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερη σημασία, καθώς το δήμο Καλαμαριάς δεν έχει επισκεφθεί κανένας πρωθυπουργός εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να ενημερωθεί για όλα τα μείζονος σημασίας έργα που τρέχουν ή είναι σε εκκρεμότητα στην Καλαμαριά, όπως το θέμα της οδού Πόντου, η διάνοιξη της οποίας είναι προαπαιτούμενο για να προσχωρήσει το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο το έργο δεν μπορεί να προχωρήσει, καθώς ο δήμος αδυνατεί να καταβάλει τις αποζημιώσεις ύψους 12 εκατ. ευρώ για τις απαλλοτριώσεις που απαιτούνται.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός με αφορμή την αυριανή επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων για την οποία ετοιμάζονται πλήθος εκδηλώσεων τιμής και μνήμης από δήμους και φορείς, μεταξύ αυτών και η Καλαμαριάς, ζήτησε να ενημερωθεί για το αν υπάρχει στην περιοχή μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού, πιθανότατα για να καταθέσει στεφάνι.

Οι συνεργάτες του γραφείου δημάρχου ωστόσο απάντησαν πως για τους Καλαμαριώτες σημαντικό μνημείο θεωρείται ο ανδριάντας του Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθου που βρίσκεται στον αυλόγυρο της Μητρόπολης Καλαμαριάς, στην οδό Μεταμορφώσεως.

Πυρετός εργασιών στο δημαρχείο

Στο μεταξύ, μετά την επισημοποίηση της έλευσης του πρωθυπουργού στην Καλαμαριά, από νωρίς το πρωί σήμερα επικρατεί πανικός στο δημαρχείο, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα. Μισθώθηκαν συνεργεία καθαρισμού, ώστε αύριο το δημαρχείο να… αστράφτει, παραγγέλθηκαν λουλούδια και φυτά ΄που θα κοσμήσουν την είσοδο και φυσικά το γραφείο δημάρχου, όπου θα γίνει η συνάντηση μεταξύ του δημάρχου κ. Δαρδαμανέλη και του κ. Μητσοτάκη.

Ήδη ο δήμαρχος ετοιμάζει τη ατζέντα των θεμάτων που θα θέσει στον πρωθυπουργό, μεταξύ αυτών το θέμα της Πόντου και όλα τα επιμέρους που σχετίζονται με το παραλιακό μέτωπο Καλαμαριάς, όπου ΤΑΙΠΕΔ και ΕΤΑΔ έχουν σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της μαρίνας Αρεστούς και του Κυβερνείου (Παλατάκι).

Παράλληλα, θα τον ενημερώσει για όλα τα αναπτυξιακά έργα που δρομολογεί ο δήμος στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμαριάς, όπως αναπλάσεις (π.χ. Κόδρα και άξονας Πλαστήρα –Σοφούλη) και υποδομές που είναι αναγκαίες για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια