Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Στις 8 το βράδυ της Τρίτης (18/5) οργανώνεται συμβολική ένωση τριών μνημείων με κεριά: Το Αρμενικό Μνημείο Χατσκάρ ο ανδριάντας του Κολοκοτρώνη και η προτομή του Δημήτριου Υψηλάντη (πάρκο απέναντι από την ΧΑΝΘ, γωνία Τσιμισκή με Αγγελάκη, στη Θεσσαλονίκη).

Μέλη της Π.Ο.Π.Σ και της Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής Ελλάδος “αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Χριστιανικών Λαών της Ανατολής” όπως σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία, ενώ παράλληλα θα τιμηθούν τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση του 1821. Να σημειωθεί ότι οι δράσεις θα πλαισιώνονται από ομιλίες.

Τελετή Μνημοσύνης στο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην πλατεία Αγίας Σοφίας, έχει προγραμματιστεί την Τετάρτη (19/5) στις 11 το πρωί με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων αυστηρά από επίσημες αρχές και φορείς.

Στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή εκδήλωση “για τη μαύρη επέτειο 100+2 ετών από τη δεύτερη και πιο σκληρή φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Το σύνολο των δράσεων θα μεταδίδεται ζωντανά από την επίσημη σελίδα της Π.Ο.Π.Σ. στο Facebook.

Πηγή: grtimes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια