Έργα ανάπλασης στους Αμπελόκηπους – Πώς θα αλλάξει η εικόνα των εργατικών κατοικιών

Έργα ανάπλασης στους Αμπελόκηπους – Πώς θα αλλάξει η εικόνα των εργατικών κατοικιών

Σε ουσιαστικές παρεμβάσεις για την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων και των χώρων πρασίνου προβαίνει ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στην περιοχή των εργατικών κατοικιών, όπου έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες που προβλέπεται να διαρκέσουν για 12 μήνες.

Τα έργα που έχουν ξεκινήσει από τον προηγούμενο μήνα και αφορούν τις οδούς Δαβάκη-Παπαφλέσσα-Γευγελή και Ν. Πλαστήρα, έχουν να κάνουν τόσο με την αισθητική ανάπλαση και αναβάθμιση της περιοχής, όσο και με τη λειτουργική διαμόρφωσή της, ώστε να εξυπηρετεί τους κατοίκους.

Οι ένοικοι των εργατικών κατοικιών ενημερώθηκαν για τα έργα και τους δόθηκε προθεσμία 10 ημερών προκειμένου να απομακρύνουν τις κατασκευές που είχαν τοποθετήσει κατά καιρούς σε κοινόχρηστους χώρους (ξύλα, αυτοσχέδια μποστάνια κ.λπ), στα οποία έγινε αυτοψία από τον επιβλέποντα μηχανικό του δήμου, ο οποίος διαπίστωσε πλήθος άναρχα δομημένων παρεμβάσεων.

Έργα ανάπλασης στους Αμπελόκηπους – Πώς θα αλλάξει η εικόνα των εργατικών κατοικιών, φωτογραφία-1

Το ThessToday.gr ήρθε σε επικοινωνία με τη διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών, Κατερίνα Φωτέα, η οποία έκανε λόγο για ριζικές αλλαγές που θα διαμορφώσουν τις εργατικές κατοικίες, οι οποίες απαρτίζονται από παλιά κτίρια και χρίζουν άμεσης αναζωογόνησης.

«Η ανάπλαση εκτείνεται από την Ελ. Βενιζέλου μέχρι Πλαστήρα και Παπαφλέσσα. Ένα γάμα γίνεται δηλαδή. Όχι όλες οι εργατικές κατοικίες, ένα μεγάλο μέρος των εργατικών κατοικιών. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Θα γίνει ανάπλαση των χώρων πρασίνου, θα μπει καινούργιος φωτισμός. Θα μπει μόνιμο σύστημα άρδευσης των χώρων πρασίνου μέσα από αντλιοστάσιο που υπάρχει στην περιοχή. Επίσης διευθετούνται οι χώροι στάθμευσης», ανέφερε η κα Φωτέα.

Έργα ανάπλασης στους Αμπελόκηπους – Πώς θα αλλάξει η εικόνα των εργατικών κατοικιών, φωτογραφία-2

Όσον αφορά το διάστημα που θα βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα, σημείωσε πως είναι 12 μήνες για την υλοποίηση και έξι μήνες για τη συντήρηση του πρασίνου, των θάμνων, των δέντρων και του φυσικού χλοοτάπητα, συνολικά 18 μήνες. Η σύμβαση επίσης είχε υπογραφεί από τον Ιανουάριο του 2021, αλλά ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο είχε ένα περιθώριο για να προγραμματίσει.

Μάλιστα όπως αναφέρει η κα Φωταία, η πλειονότητα των κατοίκων είναι ευχαριστημένη και περιμένει να δει τις εργατικές κατοικίες να αλλάζουν όψη. Για παράδειγμα ένα ζήτημα που προβλημάτιζε τους κατοίκους αλλά και τη διοίκηση του δήμου ήταν τα όμβρια. Από την πλευρά του ο δήμος μεταξύ άλλων ήθελε να διευθετήσει το ζήτημα με τα νερά στην περιοχή γιατί έμπαιναν όμβρια στις οικοδομές, και υπήρχαν εκκλήσεις από τους κατοίκους.

Έργα ανάπλασης στους Αμπελόκηπους – Πώς θα αλλάξει η εικόνα των εργατικών κατοικιών, φωτογραφία-3

Μολαταύτα, δεν λείπουν και οι αντιδράσεις από άτομα που εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις αλλαγές. «Οι περισσότεροι το θέλουν. Όταν γίνεται όμως μια τέτοια ανάπλαση κάποιοι φοβούνται μη χάσουν κεκτημένα. Αυτά είναι γνωστά. Κάποιοι μου έλεγαν ας πούμε ότι «εμείς παρκάρουμε έξω από την οικοδομή μας».

Πηγή:thesstoday.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια