Παγώνη: Τότε θα είμαστε ασφαλείς από τον κορονοϊό στην Ελλάδα - Πότε θα εμβολιαστούν τα παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Παγώνη: Τότε θα είμαστε ασφαλείς από τον κορονοϊό στην Ελλάδα - Πότε θα εμβολιαστούν τα παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Απαντήσεις για το πότε θα είμαστε ασφαλείς από τον κορονοϊό στην Ελλάδα αλλά και για το πότε θα εμβολιαστούν τα παιδιά έδωσε η Ματίνα Παγώνη.

Με δεδομένο ότι από τον Ιούνιο θα μπορούν να εμβολιαστούν και οι κάτω των 30 η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής και Πειραιά εκτίμησε ότι «τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη να έχουμε φτάσει στο 80% των εμβολιασμών. Αυτό θα σημαίνει ασφάλεια, δε θα αισθανόμαστε το φόβο που έχουμε σήμερα στην καθημερινότητά μας».

«Πρέπει να τρέξουμε για τους υπόλοιπους, για να κάνουμε το τείχος της σχετικής ανοσίας, να φτάσουμε στο 50% των εμβολιασμένων για να έχουμε σχετική ανοσία γύρω στο τέλος Ιουνίου» συμπλήρωσε η κυρία Παγώνη.

Απηύθυνε, δε, έκκληση «σε όσους δε θέλουν να εμβολιαστούν, να το κάνουν. Ο ιός είναι επιθετικός και δεν έχει ηλικίες. Και θέλω να πω μπράβο και στους νέους ανθρώπους άνω των 30 που πάνε και εμβολιάζονται».

Η ίδια υποστήριξε στο MEGA ότι «πάμε καλύτερα και αυτό είναι γεγονός και αποδεικνύεται από τα στοιχεία που έχουμε από τα νοσοκομεία. Από τον αριθμό των εισαγωγών, των νοσηλευόμενων και των ανθρώπων που είναι σε ΜΕΘ».

«Αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε πολύ προσεχτικοί, να τηρούμε τα μέτρα, γιατί κάνουμε τα επόμενα βήματα για να αλλάξει η ζωή μας, όπως όλοι θέλαμε. Χρειάζεται, ψυχραιμία, ηρεμία, προσοχή, μάσκες και αποστάσεις», τόνισε η κυρία Παγώνη.

Πότε θα εμβολιαστούν τα παιδιά

«Για τα μικρά παιδιά έως 14 ετών υπάρχει μελέτη που προχωράει για το αν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Θα έχουμε σύντομα πληροφορίες. Δεν είναι ότι τα παιδιά δεν κολλάνε και δεν μεταδίδουν τον ιό. Τα σχολεία έδωσαν μεγάλο παράδειγμα, γιατί είναι πολύ προσεχτικοί και οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές. Ειλικρινά με εκπλήσσουν, δεν το περίμενα. Πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, να αποδεσμευτούν και οι μητέρες, αλλά με μεγάλη προσοχή και self-tests δύο φορές την εβδομάδα, και όσο γίνεται περισσότερη ασφάλεια», εξήγησε η κυρία Παγώνη αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών.

Πηγή: newsbomb.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια