Θεσσαλονίκη: Με τριαντάφυλλα και αιτήματα η κινητοποίηση στο “Θεαγένειο” (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Με τριαντάφυλλα και αιτήματα η κινητοποίηση στο “Θεαγένειο” (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Συμβολική κινητοποίηση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή, πραγματοποίησαν σήμερα (12/5) το πρωί, μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης.

Με τριαντάφυλλα στα χέρια και κρατώντας πανό με τα βασικότερα αιτήματά τους, συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου. Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, “χορτάσαμε χειροκροτήματα, υποκριτικά δάκρυα και υποσχέσεις”. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μια σειρά αιτημάτων, όπως, σύσταση ενιαίου κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού, άμεση ένταξη στα ΒΑΕ, μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και αύξηση μισθών και του ανθυγιεινού επιδόματος.

Θεσσαλονίκη: Με τριαντάφυλλα και αιτήματα η κινητοποίηση στο “Θεαγένειο” (ΦΩΤΟ+VIDEO), φωτογραφία-1

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Βασίλης Μουρατίδης, οι δεκαπέντε μήνες της πανδημίας έδειξαν πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των νοσηλευτών, στο δημόσιο σύστημα υγείας, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν θεσμικά προβλήματα τα οποία εκκρεμούν. “Καταλαβαίνετε ότι ένας νοσηλευτής δεν μπορεί να εργάζεται 40 χρόνια, υπό αυτές τις συνθήκες, μέχρι να βγει στη σύνταξη. Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να εντάξει τους νοσηλευτές και όλο το υγειονομικό προσωπικό στα βαρέα και ανθυγιεινά”, ανέφερε.

Θεσσαλονίκη: Με τριαντάφυλλα και αιτήματα η κινητοποίηση στο “Θεαγένειο” (ΦΩΤΟ+VIDEO), φωτογραφία-2

Στη συνέχεια, ο κ. Μουρατίδης επισήμανε μια σειρά ακόμη προβλημάτων που υπάρχουν, τονίζοντας ότι “εμείς συνεχίζουμε, να βάζουμε πλάτη στο σύστημα. Έχουμε εκατοντάδες επικουρικούς συναδέλφους που ήρθαν να στηρίξουν το ΕΣΥ και στην εποχή της πανδημίας. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να μονιμοποιηθούν, πρέπει άμεσα το κράτος να δώσει μια λύση, διότι αν φύγουν από το σύστημα υγείας, θα καταρρεύσει”. Όπως είπε, το Θεαγένειο είναι το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο που καλύπτει όλη τη βόρεια Ελλάδα και χρειάζεται άμεσα ενίσχυση. “Χορτάσαμε χειροκροτήματα και υποσχέσεις, ήρθε η ώρα των έργων. Πρέπει άμεσα να στηριχθεί το νοσοκομείο με προσωπικό”, υπογράμμισε.

Θεσσαλονίκη: Με τριαντάφυλλα και αιτήματα η κινητοποίηση στο “Θεαγένειο” (ΦΩΤΟ+VIDEO), φωτογραφία-3

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε:

Θεσσαλονίκη: Με τριαντάφυλλα και αιτήματα η κινητοποίηση στο “Θεαγένειο” (ΦΩΤΟ+VIDEO), φωτογραφία-4
Θεσσαλονίκη: Με τριαντάφυλλα και αιτήματα η κινητοποίηση στο “Θεαγένειο” (ΦΩΤΟ+VIDEO), φωτογραφία-5

πηγή:grtimes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια