Αρχίζει τις βόλτες στον Θερμαϊκό ο "Κωνσταντής"

Αρχίζει τις βόλτες στον Θερμαϊκό ο "Κωνσταντής"

Την άγκυρά του σηκώνει σήμερα Παρασκευή το καραβάκι Κωσταντής στη Θεσσαλονίκη.
Ο «Κωνσταντής» όπως κάθε χρόνο ανοίγει πρώτο τα πανιά του, ανοίγοντας τη σεζόν της εταιρείας «Karavakia Thessaloniki Waterbus».

Ξεκινάει δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τον Λευκό Πύργο, συνδέοντας ακτοπλοϊκά για ακόμη μία χρονιά τον κεντρικό δήμο με τις βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» παραλίες του δήμου Θερμαϊκού την Περαία και τους Νέους Επιβάτες, σημαίνοντας έτσι την έναρξη της θαλάσσιας συγκοινωνίας για τη φετινή σεζόν στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου.

Λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του κορονοϊού, ο Κωνσταντής θα πραγματοποιεί φέτος συνολικά οκτώ δρομολόγια (4 από Θεσσαλονίκη και 4 από Νέους Επιβάτες), ενώ ο αριθμός των επιβατών θα είναι μειωμένος κατά 50%, όπως προβλέπεται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας.

Ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τους Νέους Επιβάτες και την Περαία, με τον «Κωνσταντή» να πραγματοποιεί τέσσερα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη: 10πμ, 12.30μμ, 15.00μμ και 17.30μμ και από Νέους Επιβάτες στις 11.15πμ, 13.45μμ, 16.15μμ και 18.45μμ.

IMG_6742.jpeg
IMG_6742.jpeg

Όπως πέρυσι, έτσι και εφέτος έχει τεθεί σε λειτουργία το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Όσοι το διαθέτουν θα έχουν προτεραιότητα. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο αποτρέπει αφενός τον συνωστισμό έξω από το καραβάκι, παρέχει αφετέρου μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες.

Οι επιβάτες θα μπορούν να βγάζουν εισιτήρια και πάνω στο πλοίο. Ακόμη, παραμένουν σε ισχύ οι κάρτες πολλαπλών διαδρομών. Σημειώνεται ότι τα καραβάκια έχουν ράμπες για την πρόσβαση ΑμεΑ.

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια