Θάνατος 44χρονης στη Χαλάστρα: Τι λέει ο ιατροδικαστής που όρισε η οικογένεια

Θάνατος 44χρονης στη Χαλάστρα: Τι λέει ο ιατροδικαστής που όρισε η οικογένεια

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που όρισε η οικογένεια της άτυχης γυναίκας, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι ο θάνατός της δεν σχετίζεται με θρόμβωση

Στη διευκρίνιση ότι, βάσει των πρώτων ενδείξεων, ο θάνατος της 44χρονης από τη Χαλάστρα, 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca, «δεν σχετίζεται με θρόμβωση» προχώρησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο ιατροδικαστής που προσέλαβε η οικογένεια, Δ. Γαλεντέρης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «ανακρίβεια ότι υπήρχε έμφραγμα του μυοκαρδίου», εξηγώντας ότι «το μόνο που εντοπίστηκε ήταν ένα παλιότερο, πάρα πολύ μικρό», άνευ σημασίας, λόγω του ελάχιστου μεγέθους του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τις απαντήσεις για τον θάνατο της γυναίκας θα τις ξέρουμε όταν βγουν οι ιστολογικές εξετάσεις.

«Η μακροσκοπική φάση δείχνει ότι δεν σχετίζεται με θρομβώσεις, όμως, δεν υπάρχει αιτία θανάτου», τόνισε, εξηγώντας ότι συνδυαστικά οι ιστολογικές και οι τοξικολογικές με την ιατροδικαστική θα δώσουν τις απαντήσεις.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι ο συνήθης χρόνος για το αποτέλεσμα των παραπάνω εξετάσεων είναι τρεις μήνες, αλλά εκτίμησε ότι λόγω του εμβολιασμού του πληθυσμού, που είναι σε εξέλιξη, η δημόσια υπηρεσία θα προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα.

Τέλος, διευκρίνισε ότι «υπάρχουν αναφορές από γιατρούς και πολίτες που κάνουν το εμβόλιο, εκεί καταγράφεται ό,τι σχετίζεται χρονικά με το εμβόλιο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να αποδειχτεί ότι σχετίζονται με το εμβόλιο».

Πηγή: voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια