Η περιφέρεια αλλάζει… τα φώτα στους δρόμους και αποψιλώνει τη βλάστηση

Η περιφέρεια αλλάζει… τα φώτα στους δρόμους και αποψιλώνει τη βλάστηση

Σε πυρετό εργασιών για να… ευπρεπίσουν και να αποψιλώσουν την βλάστηση εκατέρωθεν των δρόμων του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου βρίσκονται τα συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι μεγάλη εργολαβία για την αντικατάστασης 15.000 λαμπτήρων ηλεκτροφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο με λαμπτήρες τύπου LED, που θα ενισχύσουν σε μεγάλο βαθμό την οδική ασφάλεια.

Στόχος είναι να προλάβουν να φέρουν εις πέρας και σειρά από εργασίες που έχουν ήδη προγραμματιστεί, πριν ανοίξει η θερινή περίοδος, περίπου στα μέσα Ιουνίου, οπότε και αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά η κίνηση, κυρίως προς τους Χαλκιδική και Πιερίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των Τεχνικών το τελευταίο δίμηνο συνεργεία της ΠΚΜ βρίσκονται σε πολλούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, επισκευάζοντας φθορές και ζημίες που έχουν προκληθεί στο οδόστρωμα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα.

Μάλιστα αυτές τις μέρες τα συνεργεία θα βρίσκονται ειδικά στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης και την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών που είναι και οι βασικοί έξοδοι προς Χαλκιδική. Οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν σε αποκαταστάσεις φθορών και βλαβών, αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας, αλλά και εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια για τους διερχόμενους οδηγούς και να αποφεύγονται τροχαία ατυχήματα.

Νέοι λαμπτήρες σε όλο το οδικό δίκτυο

Εκπρόσωποι των Τεχνικών Υπηρεσιών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχουν ήδη ολοκληρώσει εργασίες σε φανάρια των δρόμων που είχαν πρόβλημα, ωστόσο επισημαίνουν ότι οριστική λύση στο ζήτημα του οδοφωτισμού θα δώσει η μεγάλη εργολαβία της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της αντικατάστασης 15.000 λαμπτήρων ηλεκτροφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο με λαμπτήρες τύπου LED, που θα έχουν σημαντικό αποτέλεσμα στην οδική ασφάλεια, αλλά και θα έχουν μικρότερες ανάγκες συντήρησης.

Επίσης, πέρασαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο δυο εργολαβίες για την κοπή των χόρτων σε νησίδες και ερείσματα και άλλες «πράσινες» παρεμβάσεις, που αφορούν σε τέσσερις οδικούς άξονες: την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, τη Μουδανιών, το δρόμο προς Έδεσσα και προς Αρναία. Στο επόμενο εικοσαήμερο αναμένεται μάλιστα να υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις και να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες. Ανάλογες εργολαβίες προβλέπονται και για τις άλλες εθνικές οδούς, που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τα αστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στις βασικές επαρχιακές οδούς ήδη συνεργεία έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένους καθαρισμούς και κοπές βλάστησης.

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια