Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι αλλάζει από σήμερα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι αλλάζει από σήμερα
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι αλλάζει από σήμερα

Αλλαγές στο ωράριο κυκλοφορίας ξεκινούν να ισχύουν από σήμερα Δευτέρα του Πάσχα, αφού αλλάζει το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας. 

Έτσι, ενώ μέχρι τις προηγούμενες ημέρες η απαγόρευση κυκλοφορίας ίσχυε από τις 22:00 το βράδυ και έως τις 5:00 το πρωί, από σήμερα 3 Μαΐου η απαγόρευση κυκλοφορίαςαρχίζει από τις23:00 και ισχύει μέχρι τις 05:00.

Έως την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, δηλαδή στις 15 Μαΐου, η υποχρέωση αποστολής μηνύματος στο 13033 για οποιαδήποτε μετακίνηση, επομένως εξακολουθούν να ισχύουν οι κωδικοί στο 13033 και τα sms που πρέπει να αποστέλλουν οι πολίτες για μπορούν να μεταβούν σε διάφορα σημεία.

Μάλιστα από σήμερα που ανοίγει η εστίαση όσοι θέλουν να πάνε σε εστιατόριο ή καφετέρια για τη μετακίνηση τους θα πρέπει να στείλουν γραπτό μήνυμα με τον κωδικό 6 στο πενταψήφιο 13033. Γι' αυτό άλλωστε από σήμερα 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα, τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 22:45 ώστε να ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας στις23:00.

SMS στο 13033: Οι κωδικοί μετακίνησης 

Υπενθυμίζεται ότι στις ώρες κατά τις οποίες επιτρέπονται οι μετακινήσεις η κυκλοφορία εξακολουθεί να γίνεται είτε με βεβαίωση μετακίνησης, είτε με SMS στο 13033. 

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες: 

Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία. (ισχύει και μετά τις 21:00)

Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους

Κωδικός 3:Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο. 

Κωδικός 5:Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. 

Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια