Το κόλιαντρο φτηνό και ανανεώσιμο φίλτρο νερού

Το κόλιαντρο φτηνό και ανανεώσιμο φίλτρο νερού

Ερευνητές που μελετούν το νερό σε μια περιοχή έξω από την πόλη του Μεξικού, σημειώνουν ότι μια χούφτα κόλιαντρο μπορεί εύκολα να καθαρίσει από τον μόλυβδο, μια κανάτα από μολυσμένο νερό. Είτε μόλυβδος, είτε νικέλιο, οποιοδήποτε επιβλαβές μέταλλο περιέχεται στο πόσιμο νερό, απορροφάται από το θρυμματισμένο κόλιαντρο με μια απαράμιλλη τεχνική βιορρόφησης.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σακουλάκια του τσαγιού τα οποία θα παραμείνουν βυθισμένα στο νερό για 3 περίπου λεπτά και μετα θα απομακρυνθούν, ή να τοποθετηθεί σε σουρωτήρι και να περάσουμε το νερό μέσα από αυτό.

Έχει αποδειχθεί σωτήριο φίλτρο σε περιοχές του κόσμου όπου το νερό είναι αρκετά μολυσμένο και τα φίλτρα ενεργού άνθρακα που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι ακριβά, ειδικά σε περιοχές αγροκαλλιεργειών.

Οι μελέτες συνεχίζονται, και παράλληλα εστιάζουν και στην πιθανότητα απορρόφησης από το βότανο και άλλων επικίνδυνων συστατικών όπως το αρσενικό και τον υδράργυρο, καθώς επίσης εξετάζεται και η πιθανότητα να υπάρχει κάποιο είδος συνέργειας όταν πολλά διαφορετικά μέταλλα αλληλεπιδρούν με το κόλιαντρο.

Πηγή: itrofi.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια